MotoGP

Fabio Quartararo recupera les bones sensacions en un dia dolç per a Aleix Espargaró

El pilot de Granollers puja al podi i es manté en les primeres posicions de la general

3 min
Aleix Espargaró, pilot d'Aprilia

BarcelonaFabio Quartararo és el nou líder del Mundial de MotoGP. El francès, que defensa el títol, ha esvaït els dubtes que l'acompanyaven després d'un inici de Mundial poc brillant. La celebració, un cop ha baixat de la moto, ho demostrava: abraçades, crits i eufòria. Quartararo necessitava sentir-se còmode, líder i guanyador i a Portugal ha gaudit d'una victòria que li dona molt més que el lideratge del Mundial. Amb ell, en un podi accidentat, també han pujat a la zona noble Johann Zarco i Aleix Espargaró. El català, amb el tercer esglaó, ha confirmat de nou el bon moment de forma de les Aprilia.

Els semàfors s'han apagat i el més ràpid tot just començar ha sigut Joan Mir. El de Palma de Mallorca ha sortit com un míssil i ha agafat la primera posició abans del primer revolt del circuit portuguès. Per darrere seu s'ha col·locat Fabio Quartararo, que ha passat al davant de les Ducati, que ocupaven els primers llocs de la graella. El mallorquí, seguit del francès, ha començat a obrir espai amb la resta de pilots. Mig segon de marge tenia Mir per sobre del de Yamaha després del primer gir complet, però el vigent campió del món ha cuinat a foc lent el Gran Premi.

Suzuki ha fet un pas endavant aquesta temporada pel que fa a acceleració, però encara no pot lluitar de tu a tu contra Yamaha. Joan Mir no ha pogut mantenir-se davant de Quartararo més enllà d'un parell de voltes. El francès, a la recta, ha fet valdre de la seva velocitat punta per superar el balear i, un cop líder, no ha abaixat el ritme. Volta a volta ha anat marcant el pas del Gran Premi i s'ha endut una victòria que val més que 25 punts. L'actual campió del món no havia tingut un inici fàcil del Mundial i amb el triomf a Portugal aconsegueix apaivagar els dubtes sobre la seva Yamaha i el seu pilotatge.

Àlex Rins, de 23è a 4t

Per darrere seu, Mir i Jack Miller s'han diputat els dos llocs restants del podi. Durant un parell de girs s'han anat intercanviant posicions amb una calma tensa que no augurava res de bo. A cinc voltes del final Miller ha intentat superar Mir en els últims metres de la recta principal, però ha bloquejat la part davantera de la moto i ha caigut. Relliscant sobre l'asfalt s'ha endut Mir, que no ha pogut fer més que aplaudir irònicament al seu rival. Amb els dos fora de la cursa, el podi tornava a estar obert.

L'Autòdrom Internacional de l'Algarve és una muntanya russa. El circuit portuguès és una delícia visual amb desnivells i tobogans en tot el traçat, però per als pilots esdevé un esforç titànic. A mesura que s'han anat completant les voltes, els quilòmetres començaven a pesar, però les lluites per les posicions continuaven igual de trepidants. Una de les altres batalles més aferrissades ha sigut entre Aleix Espargaró, Àlex Rins i Àlex Márquez. Per l'interior, en plena baixada, per l'exterior i en les rectes: els tres pilots catalans s'han disputat, colze a colze, la que en aquell moment era la cinquena posició. El germà gran els Espargaró s'ha sortit amb la seva i ha consolidat el bon moment de l'Aprilia.

El de Granollers, però, ha vist des de lluny com Mir i Miller anaven per terra i no s'ha volgut conformar amb el tercer lloc del podi. El català ha lluitat fins a l'últim revolt amb Johann Zarco, home que tenia la pole, però no ha pogut amb la Ducati, que ha acabat segona.

stats