Esports 17/03/2016

La nedadora rusa Iúlia Efímova també dóna positiu per meldoni

La quatre cops campiona del món de natació ja havia estat sancionada per dopatge i podria ser desqualificada de per vida

Joan Aureli Raich
1 min
La nadadora rusa Yulia Efímova

BarcelonaUn nou cas de positiu per meldoni ha esquitxat a l’esport rus. Es tracta de la nedadora Iúlia Efímova, de 23 anys i quatre vegades campiona mundial. La russa ja havia estat sancionada l’any 2013 quan amb tan sols 20 anys va donar positiu per esteroides anabolitzants. Aquest fet li va suposar una suspensió de 16 mesos. D’aquesta manera, es preveu que la nova sanció vulgui ser exemplar, ja que podria arribar a ser per a tota la vida.

El cas d'aquesta nedadora s’afegeix als de la tenista Maria Xaràpova, el patinador Semión Elistrátov o el jugador de voleibol Alexandr Markin. El meldoni és un modulador metabòlic que protegeix el sistema cardiovascular i que va ser inclòs a la llista de fàrmacs prohibits l'1 de gener. El nombre d'esportistes que han donat positiu en controls arriba fins a 100, segons informa Ben Nichols, portaveu de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA).

En aquest sentit va parlar dimecres el president de la Federació Russa Vladímir Putin. "És obvi que els nostres dirigents esportius van deixar passar aquest tema i no van actualitzar a temps el llistat de substàncies prohibides" fent referència al seu ministre d'esports Vitali Mutkó. El dirigent rus descarta també cap possibilitat de conspiració. "No s'ha de polititzar ni promoure cap teoria conspiradora". Finalment va apel·lar a l'esforç per tornar al lloc que considera que els pertoca als esportistes russos "El que s'ha de fer és no plorar ni queixar-se per qualsevol cosa, cal guanyar i fer-ho de manera clara perquè no hi hagi dubtes".

stats