NATACIÓ
Esports 29/07/2019

El naufragi espanyol a Gwangju provoca un incendi

Dures declaracions de Joanllu Pons sobre la tasca de Fred Vergnoux

Oriol Santos
2 min
El naufragi espanyol a Gwangju provoca un incendi

Barcelona“Estic molt disgustat. Crec que aquest any se’ns ha deixat molt de banda a tots els que no som del grup de fons, on hi ha la Mireia Belmonte i la Jimena Pérez”. Contundència, sinceritat i realisme. Joan Lluís Pons, quart classificat en la final dels 400 metres estils, va aprofitar el seu èxit per carregar diumenge contra la Federació Espanyola de Natació (RFEN).

El naufragi espanyol en el Mundial de Gwangju, acompanyat de les explosives declaracions del balear, han provocat un incendi en el món aquàtic. Una crisi que ha deixat al descobert la mala gestió de la RFEN i ha posat al centre de totes les crítiques la figura de Mireia Belmonte. Joanllu Pons va disparar amb bala contra l’entrenador de la badalonina i màxim responsable de la natació espanyola, Fred Vergnoux. “Ens ha faltat ser més un equip. Les declaracions negatives de Vergnoux prèvies al Mundial no van ajudar gens”, va dir. Un divorci absolut entre els nedadors entrenats pel francès i la resta -dirigits per altres tècnics-. Vergnoux, que té el poder absolut dels mètodes d’entrenament dels nedadors espanyols, se situa al mig del terrabastall que ha generat el desastre coreà. La present divisió en la natació espanyola, però, va més enllà d’una qüestió tècnica. L’organització i la professionalització es veuen qüestionades i reclamen canvis radicals. Moviments constants en els càrrecs federatius, inconvenients amb les estades d’entrenament i la manca de staff tècnic són alguns dels ingredients explosius del debat. Davant d’aquesta situació, la RFEN es veu obligada a canviar de rumb per afrontar amb garanties els Jocs Olímpics de l’any vinent. El Mundial de Gwangju, el punt de partida cap a Tòquio.

El waterpolo i l’artística, la cara

Les tres finals de la natació -dues de Belmonte i una de Joanllu Pons- són la creu d’una delegació espanyola que ha sobreviscut gràcies al waterpolo i a la natació artística. Dues plates de Carbonell, un bronze en highlight i dues plates en waterpolo són la cara d’una actuació decebedora a Gwangju.

stats