BÀSQUET
Esports 22/10/2013

La NBA ultima la cerca d'un local a Barcelona

L'objectiu és obrir una cafeteria en un espai molt cèntric durant l'any 2014

àlex Gozalbo
2 min
La NBA busca expandir-se a Europa amb noves línies de negoci.

Barcelona.La NBA ha intensificat durant les últimes setmanes la recerca d'un local a Barcelona per obrir-hi una cafeteria-restaurant. Tot i que no vol marcar-se una data concreta, l'objectiu de la lliga professional de bàsquet nord-americana és inaugurar el negoci durant l'any 2014. La recerca de l'espai s'està fent per carrers molt cèntrics de la ciutat, on es concentra la màxima presència de turistes.

De moment el primer NBA Cafè a Europa s'està construint a l'avinguda Felipe II de Madrid, a 100 metres del Palacio de los Deportes de la Comunidad. La NBA s'ha associat amb Viruca Restauración per gestionar el local d'aquesta nova línia de negoci, que aspira a combinar l'experiència gastronòmica dels Estats Units amb la promoció de la millor lliga de bàsquet del món. Aquestes cafeteries-restaurants inclouran una botiga amb els productes més populars de la NBA i rebran la visita periòdica d'estrelles de la competició.

"La NBA es reafirma en el seu compromís d'exportar experiències NBA úniques per als seus fans al voltant del món i estem molt satisfets de crear noves destinacions on els fans es puguin sentir encara més a prop del joc", explica Jesús Bueno, vicepresident de la NBA a Europa. "La idea és garantir als fans una experiència de qualitat des del moment que entren al local, basant-se en el look and feel NBA i la qualitat i la varietat del menú", afegeix.

"Catalunya, país de bàsquet"

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona i la NBA van signar fa un any un conveni de col·laboració per impulsar un programa que implicarà l'organització de diverses activitats esportives -hi haurà entre quatre i sis esdeveniments esportius cada any-, de manera que la capital catalana es va convertir en ciutat NBA.

"Catalunya és un país de bàsquet, boig per la NBA. Els nens comencen molt aviat a practicar bàsquet a les escoles i la tradició és molt bona. El control digital és molt fàcil de fer i Barcelona és una ciutat de la qual prové molt del trànsit de la nostra pàgina web", assegura a l'ARA Chus Bueno. "Les tecnologies han permès que la NBA es pugui internacionalitzar molt més", afegeix el vicepresident de la NBA a Europa.

La temporada comença la setmana que ve

La NBA 2013-2014 començarà el dimarts 29 a la nit amb la disputa de tres partits: Indiana Pacers - Orlando Magic, Miami Heat - Chicago Bulls i Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers. L'equip de LeBron James, que ha aconseguit l'anell de campió en les últimes dues edicions, és el gran favorit a un títol al qual també aspiraran els San Antonio Spurs, els Oklahoma City Thunder i els Chicago Bulls. Tres jugadors catalans (Pau Gasol, Marc Gasol i Ricky Rubio) i un valencià (Víctor Claver) competiran en aquesta nova edició de la NBA. Per la seva banda, els Cleveland Cavaliers van anunciar ahir que el català Jordi Fernández entrenarà el seu equip vinculat de la D-League, els Canton Charge.

stats