Ciclisme - Giro d'Itàlia
Esports 27/05/2016

Nibali aprofita l'arribada als Alps per fer trontollar Kruijswijk i sacsejar el Giro

L'italià guanya l'etapa i se situa segon, a 44 segons del líder Esteban Chaves

Efe
1 min
Vincenzo Nibali al Giro

BarcelonaL'italià Vincenzo Nibali (Astana) ha ressuscitat aquest divendres amb una gran exhibició que l'ha portat a la victòria en solitari a la primera etapa als Alps del Giro, entre Pineroto i Risoul. El líder holandès Steven Kruijswijk no ha pogut resistir la 'maglia rosa', després de caure en la baixada d'Agnello. Ha sigut justament en aquest moment quan el colombià Esteban Chaves ha començat el seu gran dia per vestir-se de rosa. Nibali, al costat del seu company d'equip Scarponi, s'ha escapat amb Chaves, a qui ha deixat enrere en la pujada a Risoul després de tres atacs duríssims.

Nibali ha guanyat la prova amb 51 segons de diferència sobre Mikel Nieve i 52 sobre Chaves. El grup d'Alejandro Valverde, un altre dels damnificats de l'etapa, ha entrat a 2 minuts i 14 segons, juntament amb Urán i Majka, mentre que Kruijswijk s'ha deixat més de 5 minuts.

La general queda comprimida i el Giro es decidirà en la següent etapa als Alps, de 134 quilòmeyres entre Guillestre i Sant'Anna de Vinadio. Chaves té a Nibali a 44 segons i a Kruijswijk a 1:05. Valverde intentarà entrar al podi, tot i que és quart a 1:48 del líder. L'arribada és diumenge a Torí.

stats