CICLISME
Esports 27/02/2015

Nibali podria perdre's el Tour si es confirma la retirada de la llicència 'proTour' a Astana

Un informe de l'Institut de les ciències de l'Esport de la Universitat de Lausana revela que Astana no ha actuat amb compromís en la lluita contra el dopatge

Ferran Mitjà
1 min
Vincenzo Nibali, guanyador de la 13a etapa / JEFF PACHOUD / AFP

BarcelonaSegons l''Equipe' la Unió Ciclista Internacional (UCI) podria retirar la llicència 'proTour' -que permet competir en les curses de primer nivell- a l'equip de l'actual vencedor del 'Tour', Vincenzo Nibali. Astana, l'equip kazakh de l'actual campió de la ronda francesa, ha estat investigat en un dispositiu antidopatge, encarregat per l'Institut de Ciències de l'Esport de la Universitat de Lausana.

Segons l'informe, no hi ha clarividència que l'equip de Nibali hagi actuat de forma correcte en el compromís de la lluita contra el dopatge en el món del ciclisme i s'han revelat 5 casos de dopatge dins l'equip en pocs mesos. L'informe assegura que entre "el discurs dels directius d'Astana i la realitat hi ha una gran diferència".

Per aquest motiu, la UCI ha demanat a la comissió de llicències que retiri la 'proTour' a l'equip kazakh. De produir-se, Nibali no podria defensar el tro del 'Tour', que va aconseguir l'any passat mostrant-se molt superior als seus rivals.

stats