Esports 04/07/2016

Noel Gallagher entrevista Pep Guardiola: "Deixar un llegat? Vinc a aprendre, si no, seguiria al Barça"

El tècnic de Santpedor explica alguns dels motius de la seva arribada a la Premier al famós cantant, exmembre del grup Oasis

R.r.
4 min
Noel Gallagher entrevista Pep Guardiola

BarcelonaL'arribada de Pep Guardiola a Manchester ha estat rebuda com la d'una autèntica estrella de rock. El seu nom causa tant o més furor que qualsevol dels noms de la multimilionària plantilla 'citizen'. Guardiola, de fet, serà una estrella més. A la seva multitudinària presentació mediàtica, s'hi afegeix ara una sucosa entrevista concedida al web del club i realitzada pel popular cantant Noel Gallagher, famós per haver format, de la mà del seu germà Liam, el grup Oasis.

Preguntat pels motius que l'han portat a Anglaterra, el tècnic de Santpedor ha començat amb una broma: "La raó per la qual sóc a Manchester? El temps". Més endavant, s'ha explicat així: "A Barcelona i Munic vam ser capaços de guanyar diversos partits seguits. A la Premier, qualsevol equip pot vèncer-ne qualsevol altre, per la qual cosa serà difícil guanyar cinc o sis partits seguits. Què hauré de fer per aconseguir-ho? No ho sé. No he estat mai aquí, no he experimentat aquesta Lliga. És per això que hi sóc, per guanyar un partit i preguntar-nos tres dies després si serem capaços de repetir-ho".

"Ha vingut a deixar el seu llegat en un cicle de tres o quatre anys?", li ha preguntat el cantant. Guardiola ha respost: "No, he vingut a aprendre, si no, seguiria a Barcelona". Un dels factors que més li agraden de la Premier és l'ambient dels camps: "Ho vaig viure amb el Barça i el Bayern, i són increïbles". "Som molt fidels a l'equip", ha afegit Gallagher.

Guardiola ha reconegut que el City el volia des de fa temps, concretament des de l'arribada de Txiki Begiristain i Ferran Soriano. "Els coneixo de fa molt de temps", ha comentat. I ha explicat alguns dels objectius que manté: "El repte és jugar el millor possible. Vull convèncer els jugadors de jugar el millor possible i intentar que la gent, els aficionats del City i del futbol en general, estiguin orgullosos del nostre joc". També ha recordat que va fer una prova fa uns deu anys, però ha reconegut que "no estava preparat físicament".

El tècnic ha deixat clar que no té una idea preconcebuda del que li espera a Manchester, i està disposat a començar de zero: "Tinc una primera idea de com jugarem, però no sé res d'aquí, tinc moltes ganes de conèixer i d'aprendre. Abans d'anar al Bayern vaig haver d'aprendre Alemany, ara serà similar". Com a repte també ha situat la seva adaptació, de qui molts dubten: "Alguns, com a Alemanya, diuen que no m'adaptaré, i per això sóc aquí, per fer-ho. És un gran repte, ho intentaré".

Qüestionat sobre els seus mètodes, ha insistit en la seva mentalitat sobre el futbol: "Els que em coneixen saben que penso les 24 hores del dia en futbol. Estimo aquest joc, el que faig, i la gent ha de saber que treballo per ells". Tot i que encara no ha pogut conèixer personalment la plantilla que dirigirà fins aquest dilluns –per començar a dirigir els primers entrenaments– ja ha pogut conèixer personalment el capità, Vincent Kompany, amb qui va compartir un cafè.

Noel Gallagher va realitzar-se una 'selfie' amb Pep Guardiola

"La gent m'ha comentat que l'acadèmia del Manchester City, en comparació amb d'altres, és molt bona", ha afegit el de Santpedor. Preguntat sobre si apostarà pel futbol base del City, el tècnic s'ha mostrat rotund. "He crescut en la millor escola de futbol del món dels últims vint anys. Quan vaig arribar al primer equip com a tècnic, vaig donar l'oportunitat a Busquets i Pedro. Si em mostren alguna cosa, tindran opcions. Depèn de la qualitat dels jugadors", ha explicat, i ha obert la porta a la possibilitat que els joves arribin al primer equip. "Primer de tot els he de conèixer. Tots els grans talents de l'equip filial ens acompanyaran a la pretemporada, tots ells, i després m'hauran d'ensenyar com són de bons. Després, serà el meu olfacte o intuïció el que determinarà quins són vàlids i quins no. Alguns cops m'equivocaré, d'altres l'encertaré".

La relació amb altres tècnics

Guardiola ha volgut treure importància a la relació que puguin tenir els tècnics de la Premier, i ha apuntat que són els jugadors els que juguen: "Ens coneixem els uns als altres i la manera com juguem. Primer comencem a jugar i després ja ens anirem fent una idea de com juguen els altres. Depèn de la qualitat dels jugadors que tinguis".

Sobre la forma com viuen el futbol els mitjans i els aficionats, Guardiola ha explicat que, en comparació amb la gent de Munic, a Barcelona "la gent es torna boja, sobreviuré a la premsa d'aquí, cap problema".

La seva etapa a Alemanya l'ha resumit com "una experiència increïble" encara que entén que pels aficionats va suposar una decepció no guanyar la Champions. "Vaig anar a Nova York per millorar el meu nivell d'anglès, però em vaig passar sis mesos estudiant alemany mentre mirava partits del Bayern, així que va ser una etapa estranya", ha reconegut. "És molt exigent estar al Bayern, has de guanyar, si no, et maten", ha bromejat abans de reconèixer que és un "equip fantàstic, amb uns extraordinaris jugadors que tenen una mentalitat increïble, i això és el que diferencia un gran equip i un d'extraordinari".

En la conversa, el de Santpedor també ha relativitzat la concepció de l'èxit: "Pels mitjans i la gent, l'èxit significa guanyar títols o no fer-ho. D'acord. Guanyes un títol i dius: què ve després? Els títols estan molt bé, però el procés és estar còmode treballant amb l'equip. Seré feliç si la manera com decidim treballar funciona". "Prefereixo que la gent vingui al camp i pensi: 90 minuts aquí són millors que estar al bar", ha afegit.

Música i cerveses

Guardiola i Gallagher també han compartit algunes bromes i moments divertits, sobretot quan l'entrenador li ha demanat ajuda amb la seva adaptació a Manchester: "Espero que m'ensenyis els millors bars de la ciutat per prendre una cervesa", li ha comentat el tècnic, i el cantant ha respost: "Cap problema en absolut, ho farem. El bar que té el propietari està força bé".

Així mateix, també han parlat sobre els gustos musicals del tècnic. "M'agrada Coldplay, sí, i també James Blunt", ha respost, afegint un nom que ha deixat sorprès a Gallagher, a qui no li agrada.

stats