FUTBOL
Esports 15/11/2017

Òscar Garcia plega com a entrenador del Saint-Étienne francès

El seu substitut serà Julien Sablé, antic capità del club

Ara
1 min
L'exblaugrana Òscar García seguirà al Red Bull Salzburg fins al 2018

BarcelonaL'aventura d'Òscar Garcia a França ha durat 4 mesos. El tècnic català ha presentant la renúncia com a entrenador del Saint-Étienne després d'uns dies de reflexió que l'han dut a prendre aquesta decisió. Aquest dimecres també s'ha fet oficial que el seu substitut a la banqueta de 'les verds' serà l'antic capità del club Julien Sablé, amb l'ajuda d'Alain Ravera, que es farà càrrec de l'equip de manera provisional.

L'adeu de Garcia arriba després de la derrota 0 a 5 del seu equip contra l'Olympique de Lió, un partit que certificava el mal moment del conjunt de Geoffroy-Guichard. En els últims 6 partits de la Ligue 1, el conjunt dirigit pel tècnic català només havia aconseguit una victòria, de manera que en l'últim mes i mig ha revertit el gran començament de campionat que havia tingut el Saint-Étienne, que es va convertir en la sensació de l'inici de la competició.

El representant d'Òscar Garcia, Josep Maria Orobitg, va anar a França a buscar una sortida per al seu representat, i va haver d'ajornar la trobada que tenia prevista amb el Barça per parlar del futur de Sergi Roberto. Després de deixar el futbol base del Barça, on entrenava els juvenils, l'entrenador català s'ha convertit en un rodamón dins del futbol europeu, amb experiències d'èxit al Maccabi de Tel Aviv (en dues etapes, amb un campionat) i el Red Bull Salzburg austríac (dues lligues). També va ser a la banqueta del Brighton & Hove Albion, de la Segona Divisió anglesa, i del Watford, una segona experiència al Regne Unit que va ser efímera perquè va plegar per motius de salut poques setmanes després de començar.

stats