CURSES DE MUNTANYA
Esports 28/08/2020

Capell: "L'any que ve intentaré batre el rècord a la cursa"

Pau Capell no pot batre el seu propi rècord fent el recorregut en solitari de la UTMB Mont Blanc

Laia Bonals
2 min
Capell va patir una caiguda durant la  cursa.

BarcelonaTot i l'esforç titànic de Pau Capell (Sant Boi del Llobregat, 1991), l'atleta català no va aconseguir el repte que tenia al cap. Després de la cancel·lació de l'Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) per la pandèmia mundial de covid-19, Capell va decidir fer el recorregut d'aquesta cursa en solitari i intentar batre el seu propi rècord (20 hores i 19 minuts) aconseguit en l'edició de l'any passat. Amb la voluntat "d'inspirar tots aquells que continuen afrontant desafiaments en aquest difícil any, incloent-hi tots els corredors que no van poder participar en la competició", va voler ser la personificació de l'esforç duent a terme aquest repte en solitari, tot i que amics i familiars el van acompanyar durant el recorregut. Per tal que totes les condicions sanitàries es complissin, Capell va córrer en solitari.

Finalment, tot i acabar els 171 quilòmetres de cursa i 10.000 metres d'ascens positiu, Capell no va aconseguir rebaixar la seva pròpia marca i va acabar amb un temps total de 21 hores i 17 minuts. Encara que no va ser possible rebaixar els temps, Capell es va mostrar molt satisfet i orgullós: "Ha sigut increïble la cursa d'enguany, veritablement una de les millors experiències de la meva vida. Ha sigut un any molt difícil per a alguns, i el suport que he rebut de la gent d'arreu del món ha sigut sorprenent. Ara em prendré un temps per descansar", va dir Capell, que va patir una caiguda a la meitat del recorregut que el va penalitzar.

A més, Capell confessa que va tenir una errada "als primers 18 quilòmetres". "Vaig preparar els timings per batre el rècord però vaig arribar en aquell punt uns 10 minuts més ràpid del que tocava. Vaig córrer massa ràpid la primera part de la cursa i després ho vaig pagar. En els últims 40 quilòmetres vaig haver de sobreviure sense tenir massa ritme per poder arribar al final". Segons l'atleta, la falta de ritme de competició tampoc el va ajudar per aconseguir el repte. "Quan corres amb altres competidors tots compartiu la mateixa pressió. Saps que tens perseguidors a 5 o 10 minuts i ho gestiones millor. Mirava el rellotge tota l’estona per gestionar el temps i és complicat fer-ho sol", explica.

La idea de batre el seu propi rècord va arribar en un moment clau. Un cop es va confirmar que la UTMB quedava suspesa per la pandèmia, Capell va fer un gir a la situació. "Quan vaig saber que l'havien cancel·lat estava molt trist. Era el meu objectiu principal per aquest any. Vaig trucar al meu mànager i li vaig preguntar què faria aquest any. No tenia cap pla o objectiu i els necessitava, perquè soc molt competitiu. En un any normal competeixo en 10 o 12 curses i pensava que perdria aquest any sencer. En cinc hores ja ens preguntàvem per què no fer-la igualment amb un projecte gran per intentar batre el rècord", recorda el santboià, atleta oficial de The North Face.

stats