Pau Capell fa història a l’Ultra Trail del Mont Blanc

És el tercer català que guanya aquesta prova

i
Toni Padilla

BarcelonaPau Capell, després de 20 hores concentrat, va aconseguir oblidar-se dels rellotges i les marques en els últims metres de l’Ultra Trail del Mont Blanc. Envoltat de centenars de persones, va entrar a Chamonix buscant amb la mirada la seva gent, per tal de celebrar una fita que el corredor de Sant Boi de Llobregat no oblidarà mai. “Dedico aquesta victòria a la gent que m’ha donat suport. Quan vaig començar a córrer ara fa 7 anys va ser per viure coses com aquesta”, explicava després de convertir-se en el tercer català que guanya aquesta prova, després de Kilian Jornet, campió els anys 2008, 2009 i 2011, i Núria Picas, l’any 2017. Picas, de fet, va ser entre el grup d’amics que van celebrar el triomf de Capell a l’arribada, després d’animar-lo durant tota la jornada.

Malgrat que inicialment el japonès Masatoshi Obara va liderar la prova, Capell va aconseguir el control de la cursa a la primera ascensió i va fer en solitari bona part d’una de les curses més famoses dels Alps, amb un recorregut de 171 quilòmetres i un desnivell positiu aproximat de 10.000 metres, que creua França, Suïssa i Itàlia. Al final, el segon classificat, Xavier Thevenard, va entrar molt lluny del vencedor, a més de 15 minuts. “Admeto que anava amb el cul encongit, amb una mica de por, ja que sabia que per darrere venia Thevenard. I ell coneix a la perfecció el recorregut, molt millor que jo. Així que pensava que s’acostaria i em faria patir”, deia el català. Però no va ser així. Thevenard, que buscava guanyar la cursa per quarta vegada i superar la marca de Kilian Jornet, mai va acostar-se a menys de 12 minuts. “He anat seguint els temps que tenia marcats, però no m’esperava anar sol des de l’inici. Tenia una mica de por d’anar en solitari, perquè no es recomana fer-ho, sempre ajuda anar acompanyat de sortida. Tenia por de fer com Zach Miller el 2018, però he pogut aguantar bé”, va explicar en referència al corredor nord-americà que fa un any va abandonar al final una prova que havia liderat des de l’inici. Al final, Capell no va poder batre el rècord de la cursa, en poder del francès François d’Haene en 20 hores i 11 minuts. Capell, que va marcar un temps de 20 hores, 19 minuts i 18 segons després de relaxar-se molt en els últims quilòmetres, ha viscut una temporada rodona, amb grans actuacions a la Transgrancanaria, la Patagonia Run, el Cerrorojo, la Blue Trail, el Camí de Cavalls i la Mozart 100, unes victòries que l’han portat al liderat del Mundial de curses de l’UTMB.