Esports 13/04/2016

Pau Gasol s'acomiada de Kobe Bryant amb una carta: "Érem perfectes junts"

El jugador de Sant Boi dedica una emotiva carta de comiat a qui va ser el seu company als Lakers, on van guanyar junts dos anells de la NBA

Roger Requena
2 min
Pau Gasol, felicitat per Kobe Bryant en un partit quan jugava als Lakers

Barcelona"Érem perfectes junts". Així comença Pau Gasol una emotiva carta publicada a 'Sports Illustrated' que dedica al seu excompany als Lakers Kobe Bryant, que afrontarà aquest dimecres el darrer partit d'una exitosa trajectòria que ha durat 20 anys. Malgrat que l'actual sigui la pitjor temporada de la història del conjunt de Los Angeles (16 victòries i 65 derrotes), han estat constants i successius els homenatges a Bryant al llarg de tot el curs des de l'anunci de la seva retirada.

"La nostra relació va anar molt bé des del principi. Els dos sabíem que necessitàvem l'altre per tenir èxit", ha escrit Gasol, en un extens repàs a la relació que van mantenir tots dos jugadors entre 2008 i 2014, període durant el qual el pivot va militar als Lakers. Junts van guanyar dos anells de campió de la NBA, els anys 2009 i 2010.

"Si jugues amb ell, veus tots els dies la prova de per què els més grans són els més grans. No és un accident. És una obsessió: arribar a aquest nivell i mantenir-s'hi. La dedicació, el compromís... és una cosa única", ha apuntat Gasol, destacant algunes de les virtuts que han convertit Bryant en un jugador únic que passarà a la història de la NBA. "Em va inspirar per millorar, em va ajudar a reparar en els detalls del joc", ha afegit.

Gasol també explica com Bryant va interferir el 2011 en el seu traspàs. "Quan el traspàs de Chris Paul, del qual jo havia de formar part, va ser vetat, ell va ser com un germà gran, defensant-me. Arribat el moment, va dir als Lakers: "si l'heu de traspassar, feu el que hàgiu de fer. Si no, deixeu-lo en pau i deixeu que jugui".

El pivot també recorda que el 2014 Bryant va visitar-lo a la casa de Redondo Beach, on l'escorta li va demanar que seguís als Lakers i lluités amb ell "fins al final de les nostres carreres". "Jo li vaig dir que necessitava un canvi al meu cor, un canvi d'aires", explica que li va respondre Gasol. "Va ser una de les coses més difícils que he fet a la meva vida, dir-li que he decidir que no seguiré jugant amb ell", comenta.

Gasol conclou la carta amb paraules molt emotives. "El trobo molt a faltar, trobo a faltar la seva presència, la seva actitud. No hi ha gaires jugadors que la tinguin", explica. També menciona la relació esportiva i l'exigència que s'imposaven l'un a l'altre. "Era amor dur. Em reptava perquè esperava més de mi. Quan li importes a algú, llavors et posa a prova. Estar amb Kobe va tenir un gran impacte en la meva vida".

stats