Tenis
Esports 10/04/2021

Paula Badosa es desfà de la número 1 del món, Ashleigh Barty

La catalana sorprèn en els quarts de final del torneig WTA de Charleston

ARA
1 min
Paula Badosa

BarcelonaLa tenista catalana Paula Badosa va protagonitzar divendres la gran sorpresa en els quarts de final del torneig WTA de Charleston (Estats Units) en vèncer la cap de sèrie número 1, l'australiana Ashleigh Barty, per 6-4 i 6-3. La seva rival a les semifinals serà la jove russa de 23 anys Veronika Kudermetova, número 38 del món, que es va imposar per 6-3 i 6-4 a la nord-americana Sloane Stephens, 57a en la classificació.

Badosa, amb un tenis agressiu des del fons de la pista i bon servei, no va deixar reaccionar en cap moment la número 1 del món i va aconseguir el triomf més important de la seva carrera. Abans de l'inici del torneig, Badosa no havia vençut mai una jugadora classificada entre les top 20, però davant de Barty va ser sempre superior. Badosa, de 23 anys, va fer sobre l'argila verda de Charleston tot un recital de bona selecció en els seus cops, ben col·locats i que li van permetre estar en control del ritme de joc i del partit.

La victòria és la segona de Badosa sobre una jugadora cap de sèrie aquesta setmana, després de derrotar la cap de sèrie número 5 i dotzena del món, la suïssa Belinda Bencic, en la segona ronda. "Estava bastant nerviosa, però crec que he servit molt bé i que aquesta ha sigut la clau del partit. Ha sigut dur, però he lluitat fins a l'últim moment i he aconseguit guanyar", va explicar Badosa.

"Estic molt orgullosa d'haver jugat cada punt sense que importés res més. Al segon set ella ha tingut punts de trencament i jo m'he mantingut molt tranquil·la. He intentat servir molt bé i ha sortit perfecte", va afegir.

stats