Esports 05/07/2021

Paula Badosa no pot amb el ‘Manic Monday’ de Wimbledon

La catalana cau als vuitens de final contra Karolina Muchova (6-7 i 4-6)

Joan Carol
2 min
Paula Badosa durant el partit contra Karolina Muchova

BarcelonaDesprés d'un matx molt igualat amb Karolina Muchova, Paula Badosa abandona el torneig de Wimbledon a la ronda de vuitens de final. La tenista catalana ha ensenyat, tot i la derrota, el seu elevat nivell també en l'herba, una assignatura que tenia pendent com havia confessat ella mateixa, quan va declarar abans del partit que volia demostrar que també és una bona jugadora sobre aquesta superfície. Amb la desfeta de la catalana ja no queden representants espanyols a l'obert britànic. Al quadre masculí, Roberto Bautista també ha caigut avui a mans del canadenc Denis Shapovalov (1-6, 3-6 i 5-7).

El primer set entre Badosa i Muchova s'ha decidit en el tie-break, amb una igualada lluita que ha exigit el màxim. La catalana i la txeca, dues tenistes amb molta potència, han donat mostra de l'arma que és el seu servei. Amb sacades molt agressives, han intentat portar el partit cap al seu terreny des d'un inici. L'ambició de les joves tenistes per decantar el partit ha portat el primer parcial fins al tie-break, provocat per una gran pujada a la xarxa de Badosa, que ha volgut trencar la dinàmica de joc des del fons de pista. En aquest moment, tot apuntava que la catalana es col·locaria per davant als seus primers vuitens de final a Wimbledon, però un error de la mateixa jugadora gironina li ha fet perdre el set a favor de Muchova. La decepció ha sumit Badosa en un espiral negatiu.

Al segon set, Muchova ha aprofitat la debilitat de Badosa durant els primers punts per posar una distància que ha sigut insalvable un cop la de Begur ha aconseguit reaccionar. Tot i no haver pogut canviar el resultat amb aquesta reacció, la capacitat de Badosa per aixecar-se del cop dur demostra que, tot i la poca experiència en competicions d'alt nivell, té la mentalitat necessària per fer front a les adversitats de l'esport individual.

Djokovic, amb pas ferm cap a la final

Amb un marcador final de 6-7 i 4-6 en una hora i 30 minuts, Muchova deixa fora de quarts de final la jove Badosa, actualment en el número 33 de la WTA i que aquest any ha guanyat el seu primer títol professional a Belgrad. Pel que fa al quadre masculí, Novak Djokovic segueix com el gran favorit després de passar per sobre del xilè Cristian Garín (6-2, 6-4 i 6-2) i s'enfrontarà dijous a l'hongarès Márton Fucsovics en la ronda de quarts de final. Un sisè trofeu a Wimbledon seria la millor manera d'arribar als Jocs Olímpics per al tenista serbi, que busca defensar el títol en el prestigiós torneig anglès.

stats