Curses de muntanya
Esports 17/12/2012

'A fine line', la primera pel·lícula del projecte 'Summits of my life' de Kilian Jornet

El català també ha endegat una campanya de finançament per continuar el projecte. El film serveix de tribut a Stéphane Brosse, que va morir durant la primera travessa al Mont Blanc

M. Molina
2 min
Sébastien Montaz-Rosset (a l'esquerra) i Kilian Jornet, durant la presentació del film 'A fine line'

BarcelonaKilian Jornet ha presentat aquest dilluns al Palau de la Música la primera pel·lícula del projecte 'Summits of my life', una iniciativa que va posar en marxa aquest 2012 i que consistia, al llarg de quatre anys, a intentar batre alguns dels rècords vigents a la muntanya, ja fos en forma d'escalada o de travessa. A més, el corredor de muntanya català també ha iniciat una campanya de finançament per continuar el projecte, que l'ha de dur el 2015 a pujar l'Everest.

El film, titulat 'A fine line', de gairebé una hora de durada, pretén mostrar com Kilian Jornet ha assumit aquests reptes a través de les imatges gravades in situ i dels testimonis d'amics i familiars del corredor. A més, també pretén ser un tribut a Stéphane Brosse, company de Jornet, que va morir en un accident de muntanya mentre els dos intentaven completar la primera travessa al Mont Blanc.

"Havíem de ser transparents i explicar la mort de l'Stéphane, però no d'una manera escabrosa. De fet, la pel·lícula també és un homenatge a ell. Teníem la mateixa filosofia i volíem fer molts reptes junts. La muntanya ens fa feliços, però de vegades, per aconseguir la felicitat sabem que hem de passar per moments difícils, i aquest és el que ho és més", ha explicat Jornet durant la presentació de l'acte.

Amic del 'Summits'

El film, dirigit per Sébastien Montaz-Rosset, es podrà adquirir a través del web de 'Summits of my life' i també amb una aportació econòmica en fer-se "amic" del projecte. Una iniciativa que consisteix a signar una carta de valors, entre els quals destaca ser el màxim de respectuosos amb la muntanya i la natura en general.

"S'ha volgut reflectir la travessa, l'accident, el risc que suposa la muntanya", explicava Kilian Jornet en la presentació, en què ha reiterat que amb aquest projecte: "no busco aconseguir el repte amb les millors persones sinó amb els amics, i això encara li dóna més valor".

D'altra banda, Sébastien Montaz-Rosset ha assegurat que "aquesta pel·lícula no només va dirigida a la gent de la muntanya, perquè no pretén explicar com s'han aconseguit els reptes sinó reflectir els valors i la felicitat d'una persona jove i amb somnis".

El film 'A fine line' es projecta aquest dilluns al Palau de la Música, en tres sessions consecutives. Tanmateix, segons han explicat els organitzadors, les entrades ja estan exhaurides.

stats