BÀSQUET
Esports 10/10/2014

Proposta de multa de 4.000 euros i dotze mesos sense entrar a recintes esportius per a l'aficionat de la Penya detingut a Saragossa

El jove va ser detingut per mostrar una estelada i afirma que no va agredir ningú

Efe
1 min

BadalonaLa Comissió Antiviolència ha proposat una multa de 4.000 euros i dotze mesos de prohibició d'accés a recintes esportius a l'aficionat de la Penya que va ser detingut per mostrar una estelada. El badaloní, acusat d'alterar l'ordre a la grada, hauria insultat altres espectadors i agredit agents dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, segons la versió policial. L'aficionat ho nega rotundament. A més, Antiviolència proposa una multa de 3.000 euros, amb sis mesos de prohibició, a cada un dels dos aficionats que també van alterar l'ordre a la graderia en el mateix moment.

L'aficionat, Àlex Molina, encara no té constància d'aquesta proposta de multa. L'advocat de Molina, consultat per l'ARA, es mostra tranquil ja que aquest era un pas administratiu normal. Ara s'obrirà un període de sis mesos en que es dictarà sentencia sobre si s'aplica o no la multa proposada. I posteriorment, l'aficionat podrà presentar els recursos corresponents.

De la seva part, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici arran de la notícia de la detenció del jove seguidor de la Penya a Saragossa per part de la Policia Nacional el passat 4 d'octubre. Segons la versió del detingut, els policies els van arrestar per exhibir l'estelada i cridar consignes independentistes durant el partit de basquet entre el CAI i el conjunt de Badalona. El jove diu que el van emmanillar i el van tenir tota una nit a la comissaria després de negar-se a retirar la bandera independentista. Per la seva banda, la versió policial indica que hi va haver resistència i desobediència a l'autoritat.

stats