HOQUEI PATINS
Esports 06/10/2017

El Barça Lassa, rival a batre a l'OK Lliga que arrenca aquest cap de setmana

El partit de la jornada entre el Voltregà i el Reus encetarà la temporada regular

Guillem Barrera
2 min
Els jugadors del Barça Lassa celebrant el títol de Supercopa.

BarcelonaEl Barça Lassa, que es perfila com a gran favorit per a revalidar el títol de campió, serà el principal rival a batre per la resta d'equips de l'OK Lliga. El 'nou' projecte amb Edu Castro a la banqueta és una aposta de continuïtat per part del club. De fet, l'única incorporació de la temporada és el retorn d'Ignacio Alabart, després de la cessió de dues temporades al Voltregà, i que ve per ocupar el lloc que va deixar Edu Lamas.

Després d'una pretemporada atípica, en la qual el tècnic gallec ha hagut donar molts minuts als joves del planter, ja que fa només dues setmanes que té a disposició els internacionals que estaven disputant el Mundial (Pau Bargalló, Ignacio Alabart i els argentins Pablo Álvarez, Matias Pascual i Lucas Ordoñez), el conjunt blaugrana ja comença a agafar la forma després de la contundent victòria a la final de la Supercopa per a 4 a 0 davant el Voltregà.

Després de 10 anys sense trepitjar territori asturià en competició domèstica, el Barça s'enfrontarà en la primera jornada al recentment ascendit Asturhockey (dissabte, 20.30h), un club fundat a Grado fa només tres anys agafant el testimoni de l'Areces, i que s'ha plantat a l'OK Lliga aconseguint dos ascensos consecutius. D'aquesta manera l'hoquei asturià torna a tenir representació a la màxima categoria estatal, després del descens de l'Esfer Oviedo la temporada 2007/08.

Per la seva banda, el vigent campió d'Europa, el Reus Deportiu, visitarà la sempre complicada pista del Voltregà el dissabte (16.00h) en el primer partit de l'OK Lliga, que es podrà veure per Esport 3. Els del Baix Camp, amb Jordi Garcia com a substitut d'Enrico Mariotti a la banqueta, intentaran disputar-li el títol de lliga a un Barça, que fa quatre temporades que no té rival en la competició domèstica. Aquest partit serà el retorn a Sant Hipòlit del porter del Reus, Càndid Ballart, que ha fitxat aquest estiu provinent del Voltregà per a substituir a Pedro Henriquez a la porteria reusenca.

En l'altre dels partits amb història d'aquesta jornada, el Noia Freixenet rebrà la visita d'un Liceo que també estrena entrenador. Juan Copa tindrà la difícil tasca de rellevar el mític Carlos Gil que va deixar la banqueta de l'equip gallec l'estiu passat. Els de la capital del cava han fet una aposta de futur aquesta temporada amb les incorporacions dels joves jugadors Martí Casas, Martí Zapater i Sergi Llorca. Els de Pere Varias han deixat molt bones sensacions aquesta pretemporada després d'arribar a la final de la Lliga Catalana, en la qual van caure derrotats per 5 a 3 contra el Reus, i es postulen com a una de les sorpreses d'aquesta temporada.

L'Arenys de Munt, que torna a la màxima competició estatal després de 20 anys, visitarà la pista del Vendrell, i el Palafrugell debutarà a l'OK Lliga per primera vegada a la seva història rebent al Caldes. La resta de partits de la primera jornada enfrontarà el Vic i el Lloret, el Girona contra l'Igualada i el Lleida rebrà l'Alcoi en l'únic partit jugat el diumenge.

stats