Esports 08/11/2019

Plácido Domingo no participarà en l'espectacle musical dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020

L'organització, que estudiava les acusacions d'assetjament sexual, diu que la decisió és del tenor

Efe / Ara
2 min
El tenor Plácido Domingo, acusat d’assetjament sexual per nou dones, actua avui al Festival de Salzburg.

TòquioEl tenor Plácido Domingo no actuarà en el programa musical dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, segons ha informat aquest divendres el comitè organitzador. D'acord amb un comunicat oficial, la decisió de retirar-se de l'acte ha estat adoptada pel mateix artista. A la nota s'inclouen paraules del tenor, en què s'excusa de participar en l'actuació musical "per la complexitat del projecte".

El comitè organitzador de Tòquio 2020 ja va informar a l'agost que estava seguint de prop l'evolució de les acusacions d'assetjament sexual que van ser llançades setmanes abans contra Plácido Domingo.

Tòquio 2020 va anunciar a l'abril que Domingo compartiria escenari amb l'actor Ebizo Ichikawa XI, una de les figures més rellevants del teatre kabuki, en una actuació per inaugurar un programa cultural dels Jocs, batejat com a Festival NIPPON Tòquio 2020.

Arran de les acusacions llançades contra el tenor, el vicedirector general de Tòquio 2020, Masaaki Komiya, va dir el 28 d'agost que el comitè organitzador estava "fent tot el possible per recopilar informació" sobre aquest tema, però va evitar més comentaris. Aquest divendres, el comitè organitzador ha assenyalat que, després de "mútues consultes" amb l'artista, el tenor es retirava de el Festival NIPPON. "Després d'una meditada consideració, he pres la decisió de no participar en l'esdeveniment Kabuki-Opera a causa de la complexitat del projecte", sosté Plácido Domingo en el missatge que reprodueix el comitè organitzador dels Jocs Olímpics.

L'artista afegeix que considera aquest acte com "una meravellosa iniciativa cultural" perquè es tracta d'una fusió "de dues tradicions teatrals destinada a unir les dues cultures en un mateix escenari, en perfecta harmonia amb l'esperit olímpic". "Segueixo agraït al comitè organitzador de Tòquio dels Jocs Olímpics i Paralímpics i a l'equip creatiu de kabuki per la invitació a participar en aquest meravellós esdeveniment", afegeix. En el seu missatge, Plácido Domingo afegeix que espera tenir "una nova oportunitat en un futur pròxim".

Una vintena de dones han acusat d'assetjament sexual a Plácido Domingo per fets ocorreguts en els anys 80. Arran d'aquestes acusacions, el 2 d'octubre Domingo va anunciar la seva dimissió com a director general de l'Òpera de Los Angeles per l'"atmosfera" creada al voltant de la seva figura, que li impedia exercir aquestes funcions adequadament. A més, també va suspendre la seva actuació a la Metropolitan Opera un dia abans de l'estrena de Macbeth a finals de setembre.

stats