Fórmula 1
Esports 05/07/2014

La pluja condemna Alonso al 19è lloc de la graella de sortida

El pilot de Ferrari ha sortit a la pista amb pneumàtics llisos per fer la darrera volta de la Q1 quan ha tornat a ploure i ha fet una virolla

Martí Molina
1 min
Fernando Alonso, a Silverstone / VALDRIN XHEMAJ / EFE

BarcelonaFernando Alonso sortirà des de la 19a posició a la graella de sortida del Gran Premi de Fórmula 1 de la Gran Bretanya. El pilot de Ferrari ha fet un intent de volta ràpida al darrer moment, amb pneumàtics llisos, però ha tornat a ploure i s'ha sortit de la pista.

"La pluja és una loteria. Et pot sortir bé o malament. I avui ha anat malament. Hem posat els pneumàtics equivocats en el moment equivocat. A vegades encertes i ets l'heroi del dissabte. A vegades falles i passa el contrari. La línia és molt fina", ha dit Alonso just baixar del monoplaça.

En una sessió marcada per la pluja, l'aigua ha deixat de caure al principi i la pista s'ha anat assecant. Els pilots han sortit amb pneumàtics llisos per fer una volta ràpida, però l'escuderia Ferrari ha optat per esperar i fer la volta al darrer moment. "Hem sortit tard. Això és fàcil dir-ho ara. A la volta de reconeixement han començat a caure gotes però a la volta ràpida, al centre, hi havia massa aigua", comentava.

De cara a la cursa de diumenge a Silverstone, Alonso ha estat contundent. "No estem jugant-nos el Mundial. D'alguna manera, tant és ser vuitè o novè que ser dinovè". I sobre l'estratègia ha afegit: "Una cusa amb pluja i sec ens pot beneficiar. Però sortim des del darrera i no hem volat en cap cursa. Ens ho hem de prendre com una cursa a l'atac .Tenim 0 punts a la sortida i hem de sortir a gaudir, a provar de fer avançaments i a veure què passa".

stats