WATERPOLO
Esports 26/07/2019

A les portes de l'or

La selecció espanyola queda subcampiona del món després de caure amb els Estats Units (11-6)

Oriol Santos
2 min
A les portes de l'or

BarcelonaEl combinat espanyol femení de waterpolo, amb 12 integrants catalanes, s'ha hagut de conformar amb la medalla de plata en el Mundial de Gwangju després de perdre davant la vigent campiona del món en una final marcada per la pluja. La selecció nord-americana s'ha imposat per 11-6 a una Espanya que ha tornat a topar amb la mateixa pedra, com ja va passar fa dos anys a Budapest. D'aquesta manera, el conjunt dels Estats Units s'ha convertit en el primer equip al sumar tres mundials consecutius, i n'acumula un total de sis.

El resultat final del duel denota la gran diferència que s'ha pogut veure a la piscina universitària de Nambu. Tot i uns primers dos quarts en què les jugadores espanyoles s'han mantingut amb vida (5-3) amb dos gols de Roser Tarragó i un de Bea Ortiz, el tercer període ha sigut clau per desequilibrar la balança. Un parcial de 4-0, amb una incommensurable Ashleigh Johnson sota pals, ha ampliat la diferència en el marcador (9-3) i s'ha convertit en una muntanya massa alta per les jugadores de Miki Oca. L'últim quart, que ha guanyat Espanya amb un parcial de 2-3, no ha canviat res i ha sigut definitiu per a la selecció nord-americana.

Els Estats Units, que han revalidat el títol que ja van guanyar davant el conjunt espanyol a Budapest l'any 2017 (13-6) i reafirmen la seva hegemonia en el waterpolo femení mundial –no perden un partit oficial des del 2013–. Les jugadores del guardonat tècnic Adam Krikorian han aprofitat una elevadíssima efectivitat ofensiva i una segura defensa per assolir la glòria a Corea del Sud. Una altra clau del partit ha sigut el rèdit que han tret tots dos combinats de les situacions de superioritat. La selecció espanyola només n'ha aprofitat tres de deu, mentre que les jugadores nord-americanes han anotat cinc gols en les set superioritats que han tingut.

El waterpolo català, amb 12 medalles

El waterpolo català ha tingut una amplíssima representació en la delegació espanyola –totes les jugadores menys la capitana Pili Peña–. Un total de 12 jugadores que tornaran a Catalunya amb el metall de plata sota el braç i que han deixat ben amunt el nivell del waterpolo a casa nostra.

stats