CICLISME
Esports 20/01/2014

Purito Rodríguez comença la temporada al Tour de San Luis

El ciclista català ha viatjat a Argentina per començar una temporada amb el Giro d'Itàlia com a primer gran objectiu i que el portarà a la Volta a Catalunya

Albert Rabadan
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez, plorant al podi amb la medalla de plata del Mundial

Barcelona Aquest dilluns es disputa la primera etapa del Tour de San Luis (Argentina), on el ciclista català Joaquim Rodríguez s'iniciarà en la competició d'aquesta temporada 2014, igual que ho va fer l'any passat. El de Katiuixa, en canvi, canvia d'objectius respecte l'any passat i tindrà en el Giro d'Itàlia, al mes de maig, la seva primera cita clau.

Després de debutar a Argentina, amb set dies de competició, el Purito té previst competir en dues curses per etapes més durant el febrer, també lluny d'Europa: les voltes a Dubai i Oman, segons ha explicat a la pàgina web especialitzada Biciciclismo.com. Aquest serà el seu únic gran bloc de competicions en la primera meitat de temporada.

En canvi, el vallesà apostarà pe rgrans concentracions en altura de preparació que li restaran dies de competició en comparació a altres anys. Abans de la Volta a Catalunya, Rodríguez té previst estar un mes sencer al Teide, un lloc habitual pel català, en els últims anys, on hi tornarà posteriorment abans d'afrontar les tres clàssiques de les Ardenes (Amstel Gold Race, Fletxa Valona i Lieja-Bastogne-Lieja), sempre important per ell.

Posteriorment ja afrontarà el Girod'Itàlia, on aspira a la victòria després de pujar al podi delTour de França l'any passat.

stats