Futbol
Esports 01/07/2022

Qatar tranquil·litza el moviment LGBTI+ de cara al Mundial

El país islàmic assegura que "no empresonarà" les persones que mostrin la bandera del col·lectiu

L.B.
2 min
Un imatge d'arxiu d'un banderí de córner amb els colors LGBTIQ+ a l'estadi de l'Ausburg alemany

Queden menys de sis mesos perquè comenci el Mundial i tots els ulls es dirigeixen cap al govern de Qatar. El país àrab, que té un codi ètic poc actualitzat, ha sortit al pas de les informacions que circulaven per les xarxes socials sobre els càstigs per portar banderes a favor del col·lectiu LGBTI+. A les xarxes socials, s'han difós missatges en què, presumptament, un "portaveu del Mundial de Qatar", que es disputarà entre el 21 de novembre i el 18 de desembre, anuncia que "qui porti la bandera LGBTI+ en la Copa del Món de futbol serà arrestat per set o onze anys". Això no serà així, i el govern de Qatar no castigarà amb penes de presó les persones que portin la bandera del col·lectiu durant la celebració del Mundial de futbol.

Les declaracions han fet bullir les xarxes, mitjans de comunicació i portals digitals. La falta de llibertat de les dones i les precàries condicions laborals dels obrers del país islàmic que han participat en la construcció dels estadis ja havien sigut motiu de queixa i recriminació de cara a la cita mundialista. Ara, les suposades declaracions en què es demanava "respectar la nostra religió, creences i cultura" per part del portaveu del Mundial de Qatar, Nasser al-Khater, han tornat a fer qüestionar la idoneïtat de celebrar el Mundial de futbol en un país amb aquest posicionament.

La realitat, per sort, serà ben diferent. Des de l'ambaixada de Qatar a Espanya han assegurat que no es castigarà amb penes de presó les persones que portin la bandera LGBTI+ durant la celebració de la Copa Mundial de futbol, com ha comunicat EFE. Fonts de l'ambaixada de Qatar a Espanya han afirmat a l'agència de notícies que aquestes declaracions no van ser abocades per "cap portaveu ni cap persona" relacionada amb l'organització del Mundial. De fet, aquestes mateixes fonts van explicar que "no és il·legal mostrar una bandera de l'arc de Sant Martí" al país.

stats