ESPANYOL
Esports 13/06/2016

Quique, un motivador ambiciós seduït per l’anhel de construir

El tècnic madrileny firma per tres anys i una clàusula de rescissió de 4 milions

Roger Requena
2 min
Quique Sánchez Flores va trepitjar la gespa del RCDE Stadium pocs minuts després de ser presentat com a nou tècnic.

Barcelona“Em van explicar que hi havia molt per fer, que cal construir, començar una estructura gairebé de zero. Fer-ho des d’una base no gaire sòlida. Em sedueix molt construir equips: hi va haver un procés de conquesta i Ramon Robert i Ángel Gómez ho van aconseguir. Jo no sé treballar sense emoció”. Així va desgranar ahir el nou tècnic espanyolista Quique Sánchez Flores com ha sigut el procés a partir del qual el club blanc-i-blau ha aconseguit convèncer un dels entrenadors espanyols més cotitzats del moment perquè assumís les regnes del nou projecte de Rastar. “L’Espanyol és el lloc ideal per construir, i construint em sento feliç”, va afegir.

La possibilitat de treballar en “una cosa nova”, les condicions per treballar i el “marge de creixement” són les tres grans raons que el van fer decantar per l’Espanyol. Amb posat seriós i convençut, i deixant escapar algun somriure representatiu de la il·lusió amb què arriba, va detallar algunes de les claus del nou projecte. Firma per tres anys, amb una clàusula de rescissió de quatre milions d’euros.

En aquesta nova etapa, a més, l’acompanyen cinc ajudants: Juan Carlos Oliva; José Luis Gallardo, Cote ; Óscar García; Alberto Giráldez, i Antonio Díaz, un equip de treball amb el qual intentarà “arribar al cor de l’afició”. “Treballem per als seguidors, per crear emocions”, va afirmar. Segons va descobrir ahir, ell i l’actual direcció esportiva fa tres setmanes que treballen planificant el nou curs, encara que no va ser fins fa uns dies quan es van firmar els papers que l’oficialitzaven com a nou tècnic. No li va caldre cap signatura per convèncer-se de la idoneïtat d’agafar les regnes d’aquest projecte ambiciós.

Tornar a la fortalesa històrica

El nou entrenador, que ha recordat que coneixia Barcelona de la seva infància -ja que durant cinc anys va anar a la Nova Creu Alta de Sabadell a veure jugar el seu pare, Isidro Sánchez García-, va transmetre el seu desig de fer tornar l’Espanyol a la grandesa que tenia en els seus orígens: “Venim amb el compromís de fer una cosa especial, que transmeti. Volem posar unes bases sòlides perquè l’Espanyol recuperi la seva cara històrica i competitiva i la seva identitat”, va dir Sánchez Flores, que té clar el que li demanarà a una plantilla en ple procés de construcció: “Volem un equip equilibrat entre defensa i atac, però al final dependrem de la plantilla que siguem capaços d’aconseguir”. Dels jugadors actuals ja saben els que seguiran: “Tenim identificada la base a partir de la qual afegirem jugadors”, va resumir el madrileny.

En les pròximes hores anunciaran el primer fitxatge, però asseguren que no hi ha presses per tancar la plantilla: “La volem encertar en les decisions, tenir jugadors compromesos per fer un equip amb senya d’identitat, però adaptable a la competició”, va dir. Imaginació i ambició per construir el nou Espanyol.

stats