Esports 20/06/2016

Ramon Robert: "Treballem per incorporar alguns jugadors que estan a l'Eurocopa"

El conseller delegat espanyolista ha parlat de noms propis sobre el mercat de fitxatges en clau blanc-i-blava

Roger Requena
3 min
Ramon Robert ha parlat sobre com està el mercat de fitxatges per l'Espanyol

BarcelonaQuan resten només alguns serrells burocràtics per oficialitzar l'arribada del primer fitxatge de l'Espanyol —que serà anunciat de forma oficial en les properes hores—, el porter Roberto Jiménez, el club blanc-i-blau segueix rastrejant el mercat a la recerca dels jugadors ideals amb els quals arrodonir una plantilla que, segons el conseller delegat espanyolista, Ramon Robert, ha de lluitar la propera temporada per estar "entre els deu millors". Un objectiu que serà més ambiciós els següents cursos, quan l'Espanyol es intentarà entrar dins la selecta classe dels vuit millors. Per a aconseguir-ho, busquen un equip "intens, agressiu, lluitador, amb força i gol".

En un acte on Robert ha explicat els detalls del 'Pla Espanyol Director 2020', el conseller delegat ha comentat alguns dels noms propis que sonen com a possibles reforços blanc-i-blaus. D'entrada, ha assegurat que segueixen jugadors internacionals. "Estem treballant per incorporar alguns futbolistes que estan jugant l'Eurocopa", ha apuntat, preguntat sobre els objectius de l'entitat en aquest mercat de fitxatges.

Ambiciós, ha reconegut que tenen una llista amb molts noms. Alguns d'ells es podrien tancar en els propers dies. "L'objectiu és tancar més d'un jugador aquesta mateixa setmana, tenim diversos fronts oberts", ha afirmat. A banda de Roberto, el club té avançades negociacions per Tonny Vilhena, José Antonio Reyes i Nicolas N'Koulou, que podrien arribar lliure. Són dues oportunitats de mercat, però encara no estan tancats degut a que hi ha molts altres equips interessats. Tots dos jugadors, però, han mostrat el seu interès per formar part del projecte espanyolista. El nombre d'arribades dependrà del de sortides.

La llista segueix creixent

La llista de futuribles blanc-i-blaus segueix creixent cada dia, i aquest dilluns Robert ha donat validesa a alguns dels noms que integren una llista que, però, no deixa de ser un grapat de possibles que no necessàriament han d'estar a prop del club. A banda dels jugadors abans mencionats, Robert ha assegurat que Giuseppe Rossi, Fernando Llorente i Álvaro Negredo "també són a la llista". Tres operacions de diferent exigències econòmiques que, malgrat es contemplen, semblen complexes. Els noms que arribin estaran validats tant per la secretaria tècnica com el nou tècnic com el consell d'administració.

"Ens posem reptes, hi ha jugadors que pel seu nom i trajectòria, la gent estaria encantada que vinguessin. Hi ha noms que enganxaran", ha comentat al Robert sobre els jugadors que vindran. Alguns d'ells poden arribar en forma de cessió per un o dos anys: "Algunes de les opcions que treballem contemplen les cessions, ja que són oportunitats que quadren amb el projecte. La base, però, ha de ser pròpia". En aquest sentit, també ha parlat sobre l'opció Jesé, que podria arribar cedit: "Esportivament seria un plaer. És una opció, però hi ha molts perfils. No està a prop de tancar-se". Un altre objectiu blanc és Marco Asensio, per qui ha insistit l'interès del club perquè torni un any més.

Sobre els que ja són al club, ha comentat que encara no han rebut cap oferta per Álvaro González, per qui s'hauria interessat el Rubin Kazan. Es reuniran en les properes hores amb el seu agent, com faran amb tots els futbolistes. Respecte a les possibles sortides, Robert no s'ha volgut mullar més que per comentar que estan "valorant propostes". No es contempla, aixó si, que el club pagui per rescindir cap contracte. A més, hi haurà jugadors joves que marxaran cedits per créixer. D'altra banda, Robert ha apuntat que actualment a l'Espanyol hi ha fins a quatre escales salarials diferenciades.

La pretemporada, entre dimarts i dimecres

També en les properes hores es confirmarà on i quan es durà a terme la pretemporada, que s'acabarà de tancar aquest dilluns. El club finalment no realitzarà la tradicional estada a Garòs, i marxarà a Sud-àfrica, l'única gira confirmada. La resta d'estades s'anunciaran després de la reunió que sortirà d'aquest dilluns. Podria incloure partits per diversos països europeus.

stats