BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 14/10/2013

Rasmus Larsen, precocitat de rècord

Mai cap jugador menor de 19 anys havia aconseguit una valoració com la del danès

ManresaMai abans cap jugador menor de 19 anys havia fet un partit com el de Rasmus Larsen a la Lliga Endesa i el pivot danès (2,12 metres) de La Bruixa d'Or Manresa ho va aconseguir en el dia de la seva estrena. El jugador de 18 anys, que l'any passat va jugar dos partits amb el Sabadell Sant Nicolau de Lliga EBA, va liderar la victòria contra el Fiatc Joventut (90-78) al Nou Congost, on va sumar 21 punts i 13 rebots per a 37 de valoració. Obligat a competir sense Josh Asselin -encara sense el trànsfer- ni Darryl Monroe -que es va lesionar al minut 4 de partit, quan ja havia anotat 8 punts-, Ramus Larsen va superar el rècord de Ricky Rubio.

"Les coses sempre passen com a conseqüència d'unes altres i les baixes han augmentat el protagonisme de Rasmus Larsen. Si digués que m'esperava un rendiment així, mentiria, però la seva gran virtut ha sigut estar preparat per quan li ha arribat l'oportunitat", diu Borja Comenge. "La reacció de l'equip també el va ajudar. L'estimulació col·lectiva va ajudar l'estimulació individual", explica el tècnic de La Bruixa d'Or Manresa.

El club del Bages es va arriscar fixant Rasmus Larsen fa un any amb un contracte de quatre temporades. Els problemes d'espatlla van frenar la seva progressió, ja que la temporada passada gairebé no va poder entrenar-se i va acabar passant pel quiròfan, però el jugador ha arribat al primer equip molt més madur i amb un tren inferior tan sols comparable al de Serge Ibaka. El tir exterior (ahir va anotar dos dels quatre triples que va intentar) és una altra de les seves virtuts. "Les coses em van sortir bé", es limita a dir el jove danès.

"Contra nosaltres Rasmus Larsen va tenir minuts i es va treure la pressió de sobre. Les coses li van sortir bé i es va anar fent fort en defensa i en atac. Algunes vegades passa que un jugador que havia de disputar 10 minuts va a més quan es veu obligat a disputar-ne més", analitza Salva Maldonado. L'entrenador del Fiatc Joventut espera que el seu equip millori i creu que una de les claus del partit va ser la inexperiència d'alguns dels seus jugadors, que no coneixien l'ambient que es viu al Nou Congost.

Rasmus Larsen va ser el protagonista del dia, però els seus companys també van tenir una actuació molt destacada. Salva Arco va anotar cinc triples i va acabar amb 17 punts, dos més que Marcus Eriksson. Johan Kody va tenir més protagonisme del que és habitual i Max Kouguere es va veure obligat a jugar alguns minuts a la posició de quatre .

La Penya va trigar cinc minuts a anotar després del descans i La Bruixa d'Or Manresa ho va aprofitar per aconseguir una renda de 17 punts (57-40), que va deixar el partit vist per a sentència.