Futbol - Segona Divisió

L'Espanyol fa fora Ramis i s'encomana a l'entrenador del filial

Manolo González, sense experiència a una banqueta professional, serà el tercer tècnic blanc-i-blau del curs

2 min
L'Espanyol destitueix Luis Miguel Ramis.

BarcelonaL'RCD Espanyol ha comunicat aquest dimarts la destitució del tècnic Luis Miguel Ramis. L'empat contra l'Alcorcón (1-1) la darrera jornada ha estat el detonant per substituir un entrenador que no ha pogut enfilar amb decisió el camí cap a l'ascens directe i ha perdut la confiança de l'entitat.

El joc del conjunt periquito no ha millorat i els resultats han estat insuficients per a un equip que té la necessitat absoluta, tant esportiva com econòmica, de tornar a Primera Divisió. Es troba en zona de play-off d'ascens, però no en ascens directe. El club ha hagut de buscar un tercer entrenador per a aquesta temporada, després del fracàs de Luis García, amb qui va començar el curs, i de Ramis. El designat és Manolo González, que fins ara era al capdavant del filial i que serà presentat aquest dimecres a l'Stage Front Stadium. Luis Blanco, d'altra banda, serà el segon entrenador.

Els blanc-i-blaus han desaprofitat diverses ocasions per posicionar-se líders i han punxat en jornades en què els seus rivals directes havien perdut punts importants. A més, els resultats de Ramis fora de casa han estat motiu de preocupació des que va arribar a la banqueta. L'humiliant naufragi contra l'Eldenc (3-2), la derrota clara a Santander (2-0) i finalment l'empat davant l'Alcorcón (1-1) han demostrat que el tècnic de Tarragona no ha innovat la proposta de joc.

Ramis va arribar al novembre, triat per Fran Garagarza. Des d'aleshores, l'Espanyol ha sumat 24 punts de 45 possibles, amb sis victòries, sis empats i tres derrotes. A banda dels resultats, preocupa la poca o nul·la millora del joc al llarg de les jornades. L'equip no ha estat fiable i quan guanyava, com va passar a Eibar (2-3), era amb molta sort i encara més patiment. El club no es pot permetre disputar una segona temporada consecutiva a la categoria de plata. Manolo González serà l'encarregat de capgirar la situació i s'estrenarà diumenge al camp del Reial Saragossa (18.30 hores).

L'entitat ha expressat en un comunicat oficial que "el club, a través del seu president, Chen Yansheng, i del consell d'administració, vol agrair l'esforç i la implicació de Luis Miguel Ramis i del seu cos tècnic des que es va fer càrrec de la direcció del primer equip i li desitja sort en els seus futurs reptes professionals i personals".

stats