Futbol - Segona Divisió
Esports RCD Espanyol 27/08/2023

L'Espanyol se sent còmode a Segona Divisió

Els periquitos confirmen un bon inici de temporada amb un triomf solvent a Anduva contra el Mirandés (0-1)

ARA
2 min
Jofre Carreras celebrant el gol a Anduva

BarcelonaBon començament de temporada de l’Espanyol a Segona Divisió. L’equip periquito, de nou acompanyat amb una generosa expedició d’aficionats fidels lluny de Cornellà-El Prat, es va imposar amb força solvència a l’estadi del Mirandés i suma, d’aquesta manera, set punts de nou possibles en els que han de ser els primers passos per recuperar la categoria perduda fa només uns mesos. Va ser millor que el rival en totes les facetes del joc i, a l’espera dels reforços que han d’arribar abans del tancament del mercat, observa el futur amb cert optimisme. De moment, se sent còmode a Segona, una competició molt dura, molt llarga i igualada. I això és un símptoma positiu per afrontar-la i abandonar-la com més aviat millor.

En una primera part força entretinguda, els de Luis García, que sempre voldran dominar la possessió, van tenir més presència en camp contrari. Sota la batuta de Nico Melamed en fase atacant, els periquitos van estar a prop de marcar en diverses accions. La més clara la va tenir Jofre Carreras, que va rebre a l’espai de l’hispanoargentí i va definir massa creuat davant de la porteria defensada per Luis López. Aquesta oportunitat seria un espòiler del que vindria més endavant. Només en el tram final del primer parcial els locals van trepitjar amb cert perill l’àrea de Fernando Pacheco. En aquest punt, l’ocasió més important la va tenir el lateral Juan María, que va xutar per poc desviat des de la mitja lluna de l’àrea.

Protagonisme positiu de dos jugadors de la casa

La dinàmica s'ha mantingut a la segona part i el premi ha arribat al minut 58 després d'uns quants avisos sufocats per la defensa local. Jofre Carreras, que la temporada passada precisament es va foguejar a Anduva –i que va canviar de banda per l'entrada a la gespa del debutant Salvi Sánchez–, va rebre una passada tensa i vertical de Keidi Bare a la zona de tres quarts. L'extrem gironí va conduir de fora cap a dins i va trobar la xarxa amb un xut ras, fort i col·locat que no va poder aturar Luis López. Amb inferioritat al marcador, el Mirandés va mirar d'estirar-se en atac, però l'Espanyol no va patir en excés en cap de les accions que el conjunt d'Alessio Lisci va provar per batre Pacheco. En tasques de cobertura, els catalans van agrair el fantàstic paper d'Omar El Hilali, jove lateral dret format a la casa que va ser titular per primer cop aquesta temporada. Va desbancar Óscar Gil, a qui li ha sortit un competidor ben preparat.

  • Mirandés: Luis López; Diego Moreno, Sergio Barcia, Pablo Ramón, Juan María Alcedo (Jonathan Gómez, 62′); Álvaro Sanz (Tachi, 78′), Mathis Lachuer (Alberto Reina, 78′), Ilyas Chaira (Nikita Iosifov, 62′), Carlos Martín, Gabri Martínez; i Ivan Durdov (Alan Godoy, 62′).
  • Espanyol: Fernando Pacheco; Omar El Hilali, Fernando Calero, Leandro Cabrera, Brian Oliván; Keidi Bare (José Gragera, 88′), Pol Lozano, Jofre Carreras (Javi Puado, 70′), Nico Melamed (Edu Expósito, 88′), José Carlos Lazo (Salvi Sánchez, 56′) i Pere Milla.
  • Gols: 0-1, Jofre Carreras (58′).
  • Àrbitre: Ais Reig. 
  • Targetes grogues: Juan María Alcedo (27′), Pablo Ramón (68′), Diego Moreno (68′), Tachi (84′), Pol Lozano (47′) i Keidi Bare (68′).
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Anduva (Miranda de Ebro).
stats