RCD Espanyol

Viniçao, el millor recuperador de la lliga belga per equilibrar l'Espanyol

El migcampista brasiler, de 23 anys, arriba cedit pel Lommel, club que pertany al City Football Group

3 min
Vinicius Souza ha estat presentat com el tercer reforç de l'Espanyol pel curs 2022-23

BarcelonaDiego Martínez ja té l’especialista que necessitava per dotar d'equilibri el mig del camp de l'Espanyol. El club blanc-i-blau ha tancat i fet oficial la incorporació del jove migcampista brasiler Vinícius Souza, un pivot defensiu de 23 anys que arriba cedit sense opció de compra pel Lommel SK, on té contracte fins al 2025. Aquest club de la Segona Divisió belga és propietat del City Football Group (CFG), conglomerat empresarial que també domina el Manchester City i el Girona. Aquest grup va pagar al Flamengo 2,5 milions d'euros el 2020 per aconseguir el 60% dels drets econòmics del jugador. El club brasiler en manté un 40%. El CFG va refusar l’any passat comprar un 20% addicional per 1,5 milions d’euros. És el tercer reforç blanc-i-blau per al curs 2022-23, després de les incorporacions de Brian Oliván i Joselu. 

En la seva presentació amb l'Espanyol, Vinicius Souza ha reconegut que la faceta del joc que ha treballat més són les disputes un contra un. "Vinc amb l'esperit de guanyar cada pilota. Vinc treballant molt els duels per recuperar el màxim de pilotes i fer jugar l'equip", ha indicat el brasiler, que ha reconegut que arriba "molt motivat per la història del club". "El vam seguir el curs passat en directe a Bèlgica, feia temps que hi havia converses amb el seu entorn, però sempre va veure bons ulls venir a l'Espanyol", ha afegit el director esportiu, Domingo Catoira.

Diversos clubs europeus anaven al darrere d’aquest prometedor brasiler. El Betis, l’Ajax, el PSV, el Celtic, el Bruges, el Bolonya o el Fenerbahçe s’hi havien interessat en els últims dies. El club turc amb especial intenció, ja que el seu entrenador, Jorge Jesús, va entrenar Vinícius Souza al Flamengo. El City Football Group, però, va refusar totes les seves ofertes formals perquè no vol traspassar encara aquest jove talent. “El pla del City passa per revaloritzar-lo en lligues d’un nivell cada cop més elevat perquè l’exigència li faci guanyar experiència i visibilitat”, explica a l’ARA la periodista brasilera de Goal i Brasil Global Tour Raisa Simplicio. 

Vinícius Souza (a l'esquerra) va ser el jugador que va fer més entrades amb èxit en l'última Jupiter Pro League.

Vinícius Souza va jugar la temporada 2020-21 a la Segona Divisió belga, al Lommel, i el curs passat va fer-ho a la Primera, la Jupiter Pro League, al Malinas. Ara farà el salt a la Lliga espanyola. “Té un gran futur al davant, crec que és un jugador que pot arribar a la selecció del Brasil d'aquí a pocs anys”, afegeix Simplicio, que recorda els elogis constants que li va dedicar Jorge Jesús malgrat no poder donar-li gaires oportunitats al Flamengo, on va coincidir amb un grup de jugadors experimentats que van guanyar la Libertadores i la lliga. Aquesta periodista, que el segueix des dels seus inicis, recorda que el 2017 Tite, l’actual seleccionador del Brasil, el va cridar per fer alguns entrenaments amb la canarinha, on va coincidir amb estrelles com Neymar. El CFG el va captar després de veure’l en tornejos de les categories inferiors del Brasil com el de Toulon, on va coincidir amb els exblaugranes Emerson Royal i Gabriel Novaes. 

El brasiler, a qui coneixen com a Viniçao al seu país d’origen per la seva envergadura, destaca pel seu perfil físic (1,87 metres) i pel seu gran treball defensiu. Es tracta d’un perfil que no tenia l’Espanyol, que al mig del camp només disposava de Keidi Bare com a expert en el treball defensiu. “És un jugador de molta jerarquia i qualitat, i una persona tranquil·la”, el defineix Simplicio. Vinícius va ser el jugador que va recuperar més pilotes la temporada passada a la Jupiter Pro League amb el Malinas, club on va jugar cedit. Segons dades de la lliga belga, cap jugador va fer més entrades amb èxit que ell: quatre per partit. Gairebé duplica el millor jugador de l’Espanyol en aquesta faceta el curs passat (Óscar Gil, amb 2,4 entrades guanyades per partit). Va ser, això sí, el quart jugador amb més faltes de l'última lliga belga. També destaca per les interceptacions (en va firmar 2,16, el doble de les 1,3 que va firmar Sergi Gómez) i per la seva capacitat per guanyar duels aeris. Viniçao, un jove amb gran desplegament físic per a l'Espanyol que s’emmiralla en Casemiro i que considera Zidane el seu gran ídol futbolístic.

stats