RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 10/12/2022

Pedrosa té dubtes amb l’Espanyol i escoltarà més ofertes al gener

El lateral, per qui va preguntar el Barça, no ha decidit si acceptarà l’última proposta de renovació del club blanc-i-blau

4 min
Adrià Pedrosa va disputar el seu últim partit amb l'Espanyol el passat mes d'abril contra el Rayo Vallecano

BarcelonaEl futur d’Adrià Pedrosa continua més obert que mai. El lateral fa setmanes que té sobre la taula una oferta de renovació de l’Espanyol, que vol ampliar un contracte que expira el pròxim 30 de juny. Però el defensa del planter, que l’1 de gener podrà negociar amb qualsevol altre club la seva incorporació com a agent lliure a partir de l'estiu, encara no ha pres cap decisió. Pedrosa té dubtes amb l’Espanyol, i si no hi ha un canvi de posició en les pròximes setmanes, esperarà a veure quines ofertes li arriben a partir del gener per acabar de decidir si continua o no com a espanyolista. 

Fonts del club blanc-i-blau asseguren a l’ARA que l’Espanyol “li ha fet arribar diferents propostes, s’ha arribat al màxim que se li pot oferir, però fins ara no s’ha arribat a cap acord”. De l’última encara no se’n sap res. És precisament la falta de moviments la que ha obligat l’entitat espanyolista a moderar el seu discurs. Si el 22 d’agost, quan faltava una setmana per al tancament del mercat, el director esportiu Domingo Catoira assegurava que seguien “sent optimistes” per poder lligar el seu futur, la falta d’una resposta fa pensar a l’entitat en un nou cas Pau López. Els ànims del club, quan falta un mes per a l’inici del mercat hivernal, són més aviat pessimistes. 

Si el porter del planter va marxar gratis desencantat amb la gestió del club, amb Pedrosa podria repetir-se un escenari similar. Fonts de l’entorn del jugador reconeixen a l’ARA que “encara no s’ha pres una decisió” i que el defensa podria acabar renovant, una opció que ara per ara no està descartada. Això sí, adverteixen que la gestió que ha fet l’Espanyol amb el jugador no ha estat l’adient. Part del malestar de Pedrosa prové d’unes declaracions públiques de l’anterior director general de l’Espanyol, José María Durán, en què es deixava entreveure que posaven al jugador el cartell de transferible, unes paraules que no van agradar al lateral, que sempre s’havia mostrat compromès amb el club on s’ha format. 

Ofertes de l’estranger i interès del Barça

Pedrosa va firmar el seu primer contracte com a jugador del primer equip de l’Espanyol el maig del 2019. El club el blindava amb una clàusula de rescissió de 30 milions d’euros. L’estiu posterior a l’ascens, el del 2021, els representants de Pedrosa van presentar una oferta d’uns 7 milions d’euros procedent d’un club estranger que quadruplicava el salari del jugador. L’Espanyol la va acabar declinant i va transmetre al defensa que ajustaria la seva fitxa al nou rol que tenia a la plantilla. La primera oferta formal, malgrat tot, va fer-se esperar més del que volia el jugador. 

Aquell mateix estiu el Barça va arribar a posar-se en contacte amb l’entorn de Pedrosa per interessar-se per la situació del futbolista, ja que encaixava dins del perfil que buscaven (lateral jove, amb projecció, vocació ofensiva i econòmic). Malgrat tot, el club blaugrana no va arribar a negociar el seu traspàs amb l’Espanyol, perquè Pedrosa no era una de les primeres opcions de la secretaria tècnica de l’etern rival espanyolista.

Un any després, l’estiu del 2022, també van ser diversos els clubs que van preguntar pel barceloní, però cap de les converses es va transformar en una oferta formal perquè el lateral es trobava aleshores lesionat. Pedrosa, de fet, complirà aquest desembre vuit mesos d’inactivitat per una pubàlgia que el va obligar a parar a l’abril, quan va disputar el seu últim partit. El jugador va seguir un tractament conservador que no va funcionar i que va obligar-lo a passar per quiròfan a l’agost. Quan van obrir-lo, els metges van constatar que estava pitjor del que es pensaven. 

Ara, tres mesos més tard, el jugador encara la recta final d’una llarga recuperació que encara s’allargarà algunes setmanes més. Quan torni, a més, haurà de guanyar-se el lloc en una posició que Brian Oliván s’ha fet seva. L’Espanyol encara no vol marcar terminis i seguirà un procés de reincorporació progressiva per tornar a recuperar el ritme competitiu. Mentre el jugador està centrat en la seva recuperació, el seu entorn segueix rebent l’interès de clubs interessats per ell. Això si, a causa de la seva situació física, sembla improbable que surti del club en aquest mercat hivernal. Això implica que difícilment l’Espanyol podrà ingressar-ne res aquest gener, i, si no el renova a temps, acabarà marxant lliure a l’estiu. 

Si es produeix aquest escenari, el club blanc-i-blau només haurà acabat ingressant 8 milions (podrien ser 12 si es compleixen els variables pactats amb el Rayo Vallecano) per RDT i Pedrosa, dos dels jugadors amb millor cartell de la plantilla. Des dels despatxos nobles de Cornellà-El Prat volien fer caixa amb ells i ingressar-ne entre 40 i 50 milions d’euros, que haurien servit per reforçar tota la plantilla. Però cap de les dues operacions va acabar com s’esperava: el davanter va marxar per la porta del darrere, fora del termini del mercat, per una quantitat molt inferior a la desitjada. El lateral, condicionat per la seva lesió, va seguir al club, però sense renovar. La falta d’ingressos per vendes de jugadors, juntament amb la impossibilitat que Chen Yansheng executi noves ampliacions de capital, obliguen l’Espanyol a activar palanques immobiliàries per trobar noves fonts d’ingressos de cara al futur. 

stats