RCD Espanyol

De Tomás troba el nirvana a Cornellà-El Prat

El davanter madrileny ja és el quart màxim golejador de l'estadi blanc-i-blau amb 19 gols

3 min
Raúl de Tomás, celebrant el gol marcat contra el Cadis

Raúl de Tomás ha trobat el seu particular nirvana a Cornellà-El Prat. Com demostra la celebració del seu gol contra el Cadis, assegut sobre la gespa imitant una postura de meditació, l’estadi de l’Espanyol s’ha convertit en un temple de llibertat i pau interna per al davanter. Després d'uns quants anys obligat a fer les maletes buscant el seu lloc, De Tomás ha trobat per fi l’estabilitat desitjada a l'Espanyol. 

“Faig meditació en el meu dia a dia, perquè és tan important l’aspecte mental com el físic. Recomano fer-ho”, va explicar al final del partit. Ni els tres penals fallats aquest any ni els posteriors tres gols anul·lats pel VAR han afectat la concentració d’un davanter nascut per marcar. La meditació l’ajuda, en ple partit, a controlar les emocions negatives i a oblidar les circumstàncies adverses. Ràpidament neteja el cap i tornar a intentar-ho amb més forces. Amb l’Espanyol ja suma 31 dianes (0,5 per partit), set menys que les 38 que va firmar al Rayo Vallecano (0,57). A Vallecas, que és on ha jugat més temps fins al moment, hi va disputar 66 partits, només cinc més dels 61 que acumula com a blanc-i-blau. 

És qüestió de temps, setmanes o mesos a molt estirar que superi aquests dos registres amb l’Espanyol. “Seré de l’Espanyol fins que em mori”, va reconèixer en una entrevista a As. El seu compromís amb el club periquito, amb qui té contracte fins al juny del 2026 (aleshores tindrà 30 anys) queda fora de dubte, un fet especialment agraït per una afició històricament acostumada a perdre els seus ídols (sobretot quan es tracta de davanters golejadors). 

RDT s’ha convertit en un líder dins i fora la gespa per l’Espanyol. No necessita lluir el braçalet perquè els quatre capitans de la plantilla consensuïn amb ell algunes decisions de vestidor. A base de gols, detalls tècnics de gran nivell i una personalitat imponent, s’ha guanyat a pols el reconeixement que té dins d’un club que se sent més tranquil amb la seva presència. El punta madrileny s’ha reafirmat a l’Espanyol com un especialista obrellaunes: ha inaugurat el marcador en 16 ocasions. És a dir, que més de la meitat dels seus gols han servit per desfer el 0-0 inicial, un factor diferencial. 

S'acosta a Sergio García

Amb el gol marcat al Cadis, l’endemà del seu vint-i-setè aniversari, RDT va situar-se, amb 19 dianes, a només set del màxim golejador a Cornellà-El Prat, Sergio García. El davanter del Bon Pastor va firmar 26 gols a l’actual camp blanc-i-blau (22 en Lliga i 4 en Copa). El segueixen Gerard Moreno, amb 24 (22 en Lliga i 2 en Copa) i Cristhian Stuani, amb 22 (18 amb l’Espanyol i quatre repartits entre el Llevant, el Racing i el Girona). El davanter madrileny, per tant, és a només tres gols d’aquest particular podi. Ja ha superat dos atacants que van deixar una gran petjada en l’actual feu blanc-i-blau: Osvaldo (16 gols) i Borja Iglesias (14). 

“M’agrada la capacitat o la possibilitat que té de fer millor el que ha fet. Pot donar més, hi som per pressionar-lo perquè doni el rendiment que pot oferir”, va comentar Vicente Moreno després del triomf de dilluns. RDT és conscient que aquest és el camí per satisfer un dels somnis que no amaga que li agradaria complir: debutar amb la selecció absoluta espanyola. Podria fer-ho al novembre, si Luis Enrique ho considera oportú. El madrileny vol seguir les passes d’un Gerard Moreno que va haver de sortir de l’Espanyol per guanyar-se una plaça com a internacional. El perpetuenc, per cert, va firmar 36 gols com a blanc-i-blau, un registre que RDT podria superar ben aviat.

stats