Esports 22/05/2018

Gerard Moreno: "Hem de ser conscients de la realitat del club, la situació és greu"

El davanter explica al 'Tot gira' que si se'n va serà per les necessitats econòmiques de l'Espanyol

Roger Requena
2 min
Gerard Moreno celebra un dels 19 gols d'aquest curs amb l'Espanyol

BarcelonaGerard Moreno ha deixat molt clar que si se'n va aquest estiu de l'Espanyol serà perquè la situació econòmica del club "és greu, es necessiten uns ingressos abans del juliol". En un fragment avançat de l'entrevista que emetrà aquest diumenge el programa 'Tot gira' de Catalunya Ràdio, el davanter perpetuenc, en un discurs en to de comiat, ha explicat quins motius el podrien portar a deixar l'entitat espanyolista, i ha deixat en mans del club la seva continuïtat.

"Si n'he de marxar, tothom sap per què serà. La realitat és aquesta ara mateix, n'hem de ser conscients i ajudar el club en la mesura que puguem", ha comentat Moreno, que també ha reconegut que procurarà evitar dipositar ell mateix la clàusula de rescissió. Pel Vila-real és de 20 milions fins el 30 de juny, i de 25 a partir de l'1 de juliol, mentre que per la resta de clubs, és de 40 fins l'1 de juliol i 50 a partir d'aquella data. El perpetuenc, però, fa setmanes que té aparaulat el seu retorn al conjunt de la Plana. "Em semblaria una falta de respecte que anés a pagar la clàusula a l'Espanyol, no ho faré. Si s'han de posar d'acord l'Espanyol amb un club que vingui, intentaré que l'Espanyol rebi el màxim de diners que pugui", va explicar el davanter. La necessitat d'ingressar diners s'explica perquè l'Espanyol va preveure, pel pressupost de l'exercici 2017-18, uns ingressos per venta de jugadors de 17,2 milions d'euros.

Gerard Moreno, màxim anotador del club aquesta temporada amb 19 gols dels 43 del total de l'equip (44%), ha sigut escollit pel programa com el guanyador del Trofeu Dani Jarque que selecciona el millor jugador espanyolista de la temporada. Els anteriors premiats havien sigut Sergio García (en tres ocasions), Pau López i David López. El davanter, a més, ha confessat que allà on vagi seguirà sent un aficionat blanc-i-blau.

El perpetuenc tancarà la seva segona etapa al club -la primera al primer equip- havent firmat 39 gols oficials i 9 assistències en 118 partits. Unes xifres que el situen com el 26è màxim anotador de l’entitat, empatat amb Manolín Cuesta, davanter dels anys 70. Moreno s’ha quedat a només un gol del número 40 que li hauria permès igualar a Escaich, John Lauridsen i Bosch i, així, entrar en el grup dels 25 primers realitzadors. Un actiu de gran valor amb qui, ja d'inici, no podrà comptar el probable relleu a la banqueta espanyolista, un Rubi que, segons la 'COPE', firmarà per les properes dues temporades.

L'Espanyol cobrarà per Maffeo

Segons ha apuntat la 'COPE', el club rebrà 700.000 euros per la venta de Pablo Maffeo, que canviarà el Manchester City per l'Stuttgart a canvi d'uns 10 milions d'euros. El lateral va arribar al futbol base espanyolista el 2003, i el 2013, en edat juvenil, va aconseguir jugar amb el filial de Manolo Márquez. El juliol d'aquell any, Maffeo va fitxar pel Manchester City, que no rebrà la totalitat del traspàs, donat que l'Espanyol en rebrà part dels drets de formació.

stats