Waterpolo
Esports 04/10/2012

Principi d'acord per a la renovació de Rafa Aguilar com a director tècnic de la selecció espanyola de waterpolo

L'entrenador renovarà el seu contracte fins al pròxim cicle olímpic, que conclourà amb la disputa dels Jocs Olímpics del 2016

Efe
2 min
Rafa Aguilar (a la dreta) protesta a l'àrbitre Boris Margeta per no haver concedit el gol

BarcelonaEl director tècnic i seleccionador espanyol de waterpolo, Rafa Aguilar, i la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) han arribat a un principi d'acord perquè l'entrenador renovi el seu contracte fins al pròxim cicle olímpic, que conclourà amb la disputa dels Jocs Olímpics de Rio 2016.

"Penso seguir comptant amb ell si arribem a un acord, que crec que existeix", ha explicat el president de la RFEN, Fernando Carpena, en una roda de premsa que ha tingut lloc a Barcelona.

Carpena ha relatat en un ambient tens en què ha declinat parlar d'altres temes que no siguin exclusivament de waterpolo que està treballant amb Rafa Aguilar en el cicle 2012-2016, amb vista als Jocs de Río, i amb el Mundial de Barcelona del 2013 com a primer gran objectiu.

La renovació està a expenses de tancar un acord econòmic, pendent de conèixer l'assignació que rebrà la RFEN del Consell Superior d'Esports (CSD).

Aguilar (Terrassa (Vallès Occidental), 1961) es va fer càrrec de la selecció espanyola en la temporada 2004-05. El màxim èxit aconseguit des d'aleshores ha estat la medalla de plata en el Mundial del 2009, disputat a Roma.

L'actuació de l'equip en els últims Jocs, en què Espanya va finalitzar en sisena posició, va posar alguna ombra en la continuïtat de l'equip tècnic d'Aguilar, el contracte del qual expirava al terme del present any.

Tot i això, des de la RFEN s'ha valorat la feina global realitzada per Aguilar i la planificació realitzada com a director tècnic, especialment a l'equip femení.

El tècnic terrassenc ha estat el màxim valedor de Miki Oca, seleccionador nacional de waterpolo femení, que es va convertir a Londres en subcampió olímpic en la seva estrena en uns Jocs.

Aguilar ha valorat la situació actual de les negociacions, que ha dit que podrien resoldre's en els "pròxims dies", quan la federació tindrà dades més contrastats per saber amb els recursos que compta per dedicar el cos tècnic.

"Des de la federació s'està pendent de quina serà l'assignació del Consell Superior d'Esports, i el waterpolo no només és Rafa Aguilar, hi ha un seleccionador femení, un coordinador estatal... s'han d'estructurar els equips, i com que no tenim els nombres doncs no ho podem acabar de tancar", ha manifestat Aguilar.

El seleccionador masculí ha afirmat que en la metodologia de treball, organització i estructura internacional existeix "un projecte comú" amb la RFEN i que la firma del contracte està a expenses de tancar el tema econòmic.

Aguilar ha assenyalat que no podran viure com en el passat, amb "stages" o participant en tornejos internacionals, però sí ha destacat la importància de mantenir la feina del dia a dia al CAR de Sant Cugat del Vallès.

La roda de premsa de presentació de les lligues de waterpolo s'ha vist enrarida pel tens ambient a la sala, no obstant això Fernando Carpena ha renunciat de manera contundent a parlar sobre altres temes polèmics que estan afectant la natació en les últimes setmanes.

Per tant, Carpena no ha volgut entrar a valorar les declaracions d'Anna Tarrés, que no serà renovada com a seleccionadora nacional de sincronitzada, i que va dir patir una campanya orquestrada contra ella per part del president de la federació.

Tampoc ha respost sobre la situació de la doble medallista olímpica Mireia Belmonte, sense equip després de trencar amb el CN Sabadell per desavinences econòmiques.

stats