FÓRMULA 1
Esports 10/05/2015

Rosberg posa emoció al campionat amb el primer triomf de l'any a Montmeló

L'alemany domina la cursa catalana de principi a fi. Al podi l'acompanyen Lewis Hamilton i Sebastian Vettel. Alonso abandona amb problemes de frens

Nuria García
2 min
Nico Rosberg, a Montmeló / ALBERT GEA/ REUTERS

MontmelóNico Rosberg ha aconseguit el triomf en el Gran Premi de Fórmula 1 que aquest diumenge s'ha disputat al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot de Mercedes s'ha beneficiat dels problemes del seu company i líder del Mundial, Lewis Hamilton, per aconseguir la victòria i retallar distàncies a la general: Hamilton segueix sent líder, però ara té 20 punts d'avantatge sobre Rosberg, que per la seva banda es distancia de Vettel, que segueix tercer, a 11 punts de l'alemany de Mercedes.

Rosberg només ha abandonat la primera posició després de fer la segona aturada a boxs, però l'alemany era conscient que recuperaria el lideratge tan bon punt Hamilton tornés a entrar a boxs, com així ha estat. Rosberg, que necessitava aquest triomf per tornar a creure en les seves possibilitats, ha sumat doncs la primera victòria de la temporada, després que de les quatre curses que s'havien disputat, tres les hagués guanyat Hamilton i una, la de Malàisia, Vettel.

Hamilton, que arrencava segon, no ha fet una gran sortida i ha estat a punt de caure fins a la quarta posició. El britànic, finalment, ha pogut aturar l'atac de Valtteri Bottas i només ha perdut una posició en benefici de Sebastian Vettel, que ha guanyat un lloc en l'arrencada i s'ha situat just darrere Nico Rosberg. Però l'alemany, que tenia ganes de fer una bona actuació, ha decidit imposar un fort ritme i escapar-se tot sol: Rosberg aconseguia mig segon aproximadament per volta d'avantatge sobre Vettel i això li ha permès aturar-se a boxs i mantenir la primera posició.

Hamilton ha estat el primer dels pilots capdavanters a aturar-se a boxs per segon cop. Ha caigut fins a la cinquena posició, però ràpidament ha recuperat posicions i s'ha tornat a situar tercer després de cruspir-se Räikkönen i Bottas. Si Hamilton ha entrat en la volta 38, Vettel ho ha fet tres voltes més tard, però llavors Hamilton ja tenia prou avantatge per poder-se situar davant de l'alemany després de la seva aturada. De fet, el britànic s'ha situat líder quan Rosberg ha decidit entrar a canviar pneumàtics per segon cop, però ell, amb una estratègia diferent, encara havia de fer una visita més als mecànics. Només ha cedit una posició, i ha aconseguit superar l'alemany de Ferrari a boxs i acabar segon.

Carlos Sainz, per la seva banda, ha acabat novè després d'avançar el seu company a Toro Rosso, Max Verstappen, en les últimes voltes, mentre que Roberto Merhi ha estat 18è i últim. El pilot de Benicàssim ha rodat per davant del seu company de Manor, Will Stevens, però al final no ha pogut aguantar el ritme i, tot i que ha acabat, ho ha fet a l'últim lloc.

Qui no ha pogut acabar la cursa ha estat Fernando Alonso. El pilot asturià ha tingut problemes de frens i, després de sortir de la pista, ha entrat a boxs i ha estat a punt d'atropellar els seus mecànics (el cotxe no ha frenat a temps) abans de retirar-se.

stats