MOTOCICLISME
Esports 02/06/2018

Rossi i la 'pole' per recordar que és una llegenda

L'italià torna a signar a Mugello el millor temps d'una classificació oficial dos anys després

Gonzalo Romero
2 min
Valentino Rossi signa la 'pole' al Gran Premi d'Itàlia

BarcelonaValentino Rossi va signar ahir la ‘pole’ del Gran Premi de Mugello. El pilot italià (Yamaha) tornava a liderar una jornada classificatòria dos anys després (Japó, 2016), una fita que recorda la seva dimensió. Pel botí i per com va aconseguir-lo. La sessió va ser boja, amb Marc Márquez (Honda) gestionant el crono fins a la Q2. El de Cervera va veure com Andrea Iannone (Suzuki) el superava amb una excepcional volta i establia un nou rècord del circuit (1.46.347).

Rossi, hàbil en la conducció, va ser capaç de millorar-lo i quedar-se la primera posició de la graella de sortida (1:46.208). “Soc molt feliç. Feia temps que no aconseguia la ‘pole’, eh? Sabia que avui ho podia fer bé, però no m’esperava el millor crono. Aquest any hem hagut de patir molt i mai havíem aconseguit el premi”, va comentar Il Dottore. Darrere seu, Jorge Lorenzo, satisfet amb el seu resultat.

La temporada del de Ducatti no és bona, però espera que els resultats acabin arribant. “És important estar a la primera línia, perquè si faig una bona sortida puc aconseguir coses bones. Ara em sento bé amb la moto i això es nota”, assenyalava. Maverick Viñales (Yamaha) va completar el podi al davant de Márquez. El català va ser sisè i haurà de remuntar si vol lluitar per la victòria. Dani Pedrosa (Honda) i Aleix Espargaró (Aprilia) van caure de la seva moto i sortiran 20è i 21è, respectivament.

‘Poles’ de Pasini i Martín

Mattia Pasini (Kalex) va mantenir la superioritat italiana a Moto2. El pilot de Kalex va ser el més ràpid i va quedar-se la 17a ‘pole’ d’entrenaments, la primera de tota la temporada. Àlex Márquez va quedar-se a les portes del primer lloc. Pasini primer i Marcel Schrotter (Kalex) després, ‘in extremis’, el van avançar. La seva tercera posició fa que tingui opcions a la victòria de la categoria de plata. L’escenari de Moto3 va ser per a Jorge Martín. L’espanyol va signar la millor classificació per quarta vegada consecutiva.

El seu temps de 1:56.634 va confirmar les sensacions de pràcticament tots els entrenaments lliures de la jornada prèvia a la cursa. “M’he sentit bé en tot moment. Encara hi ha coses que es poden millorar, perquè quan puja la temperatura perdo adherència. Avui he estat buscant el rècord del circuit. Ja veurem què passa diumenge”, va comentar el pilot. Tatsuki Suzuki (Honda), Ayumu Sasaki (Honda) i Arón Canet van completar les quatre primeres places. Cinquè va ser el líder del mundial, Marco Bezzecchi (KTM).

stats