FUTBOL
Esports 09/02/2017

Rubi no deixa entrar el capellà de l'Sporting al vestuari i l'afició s'indigna amb ell

Fernando Fueyo feia 20 anys que resava un parenostre al vestidor abans dels partits

Efe
2 min
Rubi indigna l'afició de l'Sporting per no deixar entrar el capellà del club

BarcelonaLa decisió de l'entrenador de l'Sporting, Joan Francesc Ferrer, Rubi, d'impedir entrar al vestuari al capellà de l'equip, Fernando Fueyo, no ha agradat a part dels aficionats, que han mostrat el seu rebuig a través de les xarxes socials i el suport al sacerdot, considerat un símbol del club.

En arribar, Rubi va fer diversos canvis en la pràctica habitual del club de Gijón, però entre tots el que més polèmica ha aixecat és el fet d'impedir l'accés al vestidor a Fernando Fueyo, que moments abans de l'inici dels partits a El Molinón entrava per resar un parenostre, pràctica que es realitzava tant amb ell com amb els seus predecessors.

Rubi no només ha vetat l'accés al vestidor del capellà, sinó també el de diversos auxiliars al marge del seu equip de confiança; els metges i massatgistes només poden fer-ho quan se'n sol·liciti la presència i fins i tot el delegat de l'equip, Mario Cotelo, tampoc pot entrar.

Fernando Fueyo fa vora 20 anys que és el capellà de l'Sporting, i és una figura molt estimada pels jugadors, inclosos els d'altres religions que han passat pel club, fins al punt que ha casat molts futbolistes de l'última època, com l'anterior entrenador, Abelardo, o l'internacional David Villa, i ha batejat molts fills de jugadors i oficiat funerals dels seus familiars.

Fueyo segueix sent capellà del club i manté un estret contacte amb la plantilla, encara que sempre fora del vestidor, i des que es va conèixer la decisió de Rubi no para de rebre mostres de suport, tot i que el sacerdot vol fugir de la polèmica. Rubi va afirmar que la seva decisió no té res a veure amb qüestions religioses, sinó amb el fet de buscar una màxima concentració de l'equip abans dels partits per tractar de revertir la marxa.

El tècnic també va trencar una altra de les tradicions a l'Sporting en canviar de banqueta, ja que l'equip sempre s'ha situat a l'esquerra del túnel de vestidors, mentre que Rubi va decidir que a partir d'ara ho farà a la dreta "per estar més a prop dels jugadors quan s'escalfen i no donar pistes dels canvis al rival", segons les seves paraules.

stats