Rubiales: "No dimitiré! Va ser un petó consentit"

El president de la RFEF considera que el petó a Jennifer Hermoso "va ser espontani i mutu"

3 min

La presidència de Luis Rubiales a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), de manera sorprenent, no ha finalitzat en l'assemblea extraordinària d'aquest divendres malgrat el seu petó no consentit a Jennifer Hermoso i el cúmul d'actituds masclistes durant la cerimònia de celebració del títol d'Espanya al Mundial femení. No han estat suficients perquè tiri la tovallola les pressions pràcticament unànimes de l'opinió pública internacional i del govern espanyol. Tampoc l'obertura d'un expedient disciplinari per part de la FIFA.

"Aquest és l'òrgan que em va escollir i aquest és l'òrgan on donaré les explicacions", ha començat el seu discurs Rubiales, amb to xulesc, en l'assemblea extraordinària de la RFEF. "Vull donar les gràcies. Hi ha molta gent que, tot i estar silenciada, m'està donant suport", ha afegit. I, sobre el petó no consentit a Jennifer Hermoso, ha sentenciat: "El desig que podria tenir en aquell petó és el mateix que podria tenir si l'hi fes a una de les meves filles". En aquest sentit, ha considerat que va ser un petó "espontani, mutu i consentit".

Després d'aquestes paraules ha estat ovacionat per gran part dels més de 70 membres de l'assemblea, que també l'han tornat a aplaudir -entre ells, el seleccionador masculí, Luis de la Fuente, i el president del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), Luis Medina Cantalejo- quan ha defensat el seleccionador espanyol femení, Jorge Vilda, a qui ha dit en directe que vol renovar per quatre anys i apujar-li el sou fins als 500.000 euros anuals.

"En el passat, t'han volgut fer el mateix que ara m'estan fent a mi. Hem patit molt, però hem estat junts. Tu, jo i el teu equip", ha dit Rubiales adreçant-se a Vilda. En la seva intervenció, el president de la RFEF també s'ha declarat víctima d'una "cacera" que, segons ell, fa cinc anys que dura –des que va agafar el càrrec–, ha acusat els mitjans de comunicació d'actuar contra ell per "motius espuris" i ha definit les pressions contra ell com un "assassinat social". A més, s'ha demanat: "Un petó consentit és prou per fer-me fora? És tan greu per fer que jo marxi, després d'haver fet la millor gestió del futbol espanyol?" Tot seguit, ha sentenciat: "Doncs els diré una cosa: no dimitiré". I ho ha repetit fins a cinc vegades.

Expectació mundial

Rubiales ha arribat en cotxe a les 10.18 h a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, gairebé dues hores abans de l'inici de l'assemblea. Aleshores ja hi havia una seixantena de periodistes esperant-lo a l'entrada de la ciutat esportiva de la RFEF, molts d'ells internacionals. Amb antelació també han anat apareixent els presidents de les Federacions Territorials, amb els quals s'ha reunit Rubiales abans de l'assemblea. Entre ells, Soteras, el president de la catalana, que ha preferit esperar-se a la sortida per fer declaracions sobre l'assumpte.

Rubiales arribant a la seu de la Federació Espanyola de Futbol.

"Les explicacions són creïbles. Però això no impedeix que com a federació no ens hagin agradat gens les actuacions que hi ha hagut per part d'ell. Crec que avui sí que ha demanat disculpes com s'han de demanar i, a partir d'aquí, convocaré la meva comissió executiva per fer una valoració exacta del que ha passat avui aquí i decidir quina és la posició de la Federació Catalana de Futbol (FCF)", ha explicat Soteras a la sortida de l'assemblea sense permetre preguntes dels mitjans de comunicació presents, entre els quals hi havia l'ARA. La comissió executiva se celebrarà dimarts 29 a les 17 h. Posteriorment, durant la tarda, Soteras ha renunciat al seu càrrec de vicepresident de la RFEF.

L'únic equip català professional que ha estat citat a l'assemblea (perquè actualment n'és membre actiu) és el Barça, que no hi ha anat excusant problemes d'agenda del seu president, Joan Laporta.

stats