NATACIÓ
Esports 15/12/2012

Ryan Lochte aconsegueix un nou rècord del món als 100 metres estils en piscina curta

El nedador de Florida ja va establir un nou rècord mundial als 200 estils als Mundials d'Istanbul

Efe
2 min
Ryan Lochte s'estrena als Mundials de piscina curta amb dos ors

BarcelonaEl nord-americà Ryan Lochte va demostrar avui que no està disposat a que res, ni ningú li robi el protagonisme en els Mundials de piscina curta que es disputen a Istanbul, després d'establir el segon rècord del món en quatre hores, amb una marca de 50.71 segons en els 100 metres estils.

El registre parla de la voracitat del nedador de Nova York, que ni tan sols va necessitar de l'estímul de la lluita per les medalles, per donar el millor de si mateix en una semifinal, en la que va rebaixar en cinc centèsimes el rècord-50.76-del eslovè Peter Mankoc. Temps que confirma la condició de màxim favorit del nord-americà per penjar-se l'or diumenge en una prova, els 100 metres estils, en què amb l'oposició de l'australià Kenneth To, Lochte pot tornar a batre el rècord.

Divendres, en els 200 estils, Lochte, atiat pel japonès Tanca i l'hongarès Cseh, ja va establir amb un crono de 1:49.63 minuts el fins avui únic rècord del món en uns campionats en què el nord-americà ja suma quatre medalles d'or i una de bronze.

El rècord del món eclipsar l'extraordinària actuació de dues de les més fulgurants estrelles de la natació mundial, la lituana Ruta Meilutyte i la xinesa Shiwen Ye. Meilutyte, que l'estiu passat es va convertir en una de les grans sensacions dels Jocs Olímpics de Londres, en penjar-amb tan sols 15 anys la medalla d'or en la prova dels 100 metres braça, ha tornat a demostrar que no té rival en aquesta especialitat. Si més no, si davant no té a la nord-americana Rebecca Soni, absent a Istanbul, com va evidenciar avui al Sinan Erdem Dome on la lituana, que ja va aconseguir el triomf en els 50 braça, va aconseguir l'or en l'hectòmetre, en imposar-se a la jamaicana Alia Atkinson, amb un temps de 1:03.52, nou rècord dels campionats.

Igualment precoç és la xinesa Shiwen Ye, que als seus gairebé 16 anys, ja pot presumir de la condició de doble campiona olímpica, així com de plusmarquista mundial, després d'enlluernar el passat estiu al Centre Aquàtic de Londres. Brillant actuació que l'adolescent xinesa va ratificar avui a Istanbul amb el seu triomf en els 200 metre estils, en què Ye es va quedar a només quatre centèsimes de la plusmarca mundial de la nord-americana Julia Smit -2:04.60 -, després de destrossar amb un crono de 2:04.64 el rècord dels campionats establert fa dos anys a Dubai -2:05.73 - per l'espanyola Mireia Belmonte.

Marca fruit de la increïble resistència de l'hongaresa Katinka Hoosszu, guanyadora de la Copa del Món de piscina curta, que va obligar a Ye a donar el millor de si mateixa en els últims 50 metres per doblegar la nedadora magiar, que va entrar al tram de lliure al capdavant de la prova.

Dos adolescents, que juntes no sumen, als 32 anys amb els que el brasiler Nicholas Santos, va aconseguir el triomf en la prova de 50 metres papallona, després d'imposar amb un temps de 22.22 segons, millor marca mundial de l'any, al sud-africà Chad Le Clos , que va haver de conformar-se amb la plata.

Per la seva banda, l'australià Robert Hurley, que va aconseguir el triomf en els 50 esquena amb un crono de 23/4 segons, va donar el primer or al país oceànic en uns Mundials en què Estats Units encapçala el medaller, amb vint medalles, després d'aconseguir avui vuitè or en la prova de 4x100 lliure femenins.

stats