Futbol
Esports 31/05/2021

El Sabadell perd la categoria malgrat fer els deures a Anduva (0-2)

El Lugo guanya a Vallecas i l'Espanyol perd a Alcorcón, dos resultats que condemnen els vallesans al descens

Óscar Rubio condueix una pilota a Anduva.

BarcelonaEl Sabadell és nou equip de la Primera RFEF. Tot i guanyar de manera solvent el Mirandés a domicili, els vallesans baixen de categoria per culpa dels bons resultats dels seus rivals en la lluita per la permanència. El Lugo va guanyar a Vallecas (0-1) i l'Alcorcón va superar l'Espanyol (1-0). Gallecs i madrilenys es queden al futbol professional en perjudici del Sabadell, que acaba quart per la cua i acompanya, després de tot un curs de patiment, el Logronyès, el Castelló i l'Albacete al pou de l'antiga Segona B.

Els arlequinats estaven obligats a guanyar per somiar en la permanència i van sortir a totes a la gespa alta i humida de l'estadi d'Anduva. Fruit d'aquest ímpetu inicial, van estar a punt d'inaugurar el marcador al tercer minut de joc, quan Stoichkov va desaprofitar una bola gratis a l'àrea petita de Limones. Quan ho tenia tot per marcar, el gadità va xutar just al tros de porteria que estava ben cobert pel porter del Mirandés, que va respondre amb una bona aturada. Al minut 17, els mateixos protagonistes van protagonitzar una oportunitat amb idèntic final. Stoichkov va rematar de cap un córner i Limones va tornar a aparèixer. Sobreviure a un mal inici va donar ales als locals, que abans del descans només van patir per un gol visitant ben anul·lat per fora de joc de Cornud. La resta d'ocasions van ser seves, concretament d'Ezzarfani, Moreno i Álex López.

Heber Pena, revulsiu

La segona part va començar tèbia. Els resultats a Vallecas i Santo Domingo no acompanyaven gens el Sabadell, que no va saber recuperar certa intenció ofensiva fins que Hidalgo no va introduir Heber Pena al partit. L'extrem gallec va actuar com un revulsiu necessari i va propiciar el 0-1, obra de Juan Hernández en posició d'ariet. Quart gol per al murcià, que el va celebrar amb ràbia a Anduva, on la tensió passava del terreny de joc als telèfons mòbils, que no portaven bones notícies. Poc va importar que Stoichkov es refés de les errades de la primera meitat batent, ara sí, Limones per sota de les cames després d'una bona assistència d'Ozkoidi. El davanter arlequinat acaba la temporada amb 11 gols que no seran consol perquè només el Logronyès va perdre. Ni el Rayo va fer punxar el Lugo ni l'Espanyol va complir les promeses de triomf a Alcorcón.