Rugbi
Esports 06/06/2014

El Sant Cugat és a 80 minuts d'un ascens històric

El conjunt català juga aquest dissabte la tornada de la repesca al camp de l'Universitat de Vigo, amb una renda de 19 punts (29-10) aconseguida a l'anada (17.15 h)

Martí Molina
2 min
Els jugadors del Sant Cugat, en primer terme, després de perdre contra el Barça / M.M.

BarcelonaEl CR Sant Cugat pot fer realitat, aquest dissabte, el somni de tenir tres equips catalans a la Divisió d'Honor de rugbi. El conjunt vallesà juga la tornada de la repesca al camp de l'Universitat de Vigo, després que en el primer partit, disputat a la Guinardera, aconseguís una victòria brillant per 19 punts de diferència (29-10).

Vigo i Sant Cugat saltaran a la gespa de l'estadi gallec a les 17.15 h. Serà l'hora de la veritat per a tots dos conjunts. Els locals, intentant a la desesperada aconseguir la permanència a la Divisió d'Honor. Els visitants, el somni d'assolir per primera vegada la màxima categoria. En vuitanta minuts, tots dos tindran la darrera oportunitat de complir amb els objectius respectius.

La Universitat de Vigo va acabar penúltima a la fase regular de la DH i havia de jugar el 'play-off' de la permanència (partit que també s'ha batejat amb el nom de repesca) contra el segon classificat a la fase d'ascens. En aquest cas, el segon classificat va ser el Sant Cugat, que va perdre la final contra el Barça (classificat automàticament).

El conjunt vallesà es va sobreposar a temps d'aquesta ensopegada i va exhibir-se a la Guinardera derrotant la Universitat de Vigo en el partit d'anada, un resultat forjat sobretot a la primera meitat, en què els catalans van ser més valents, més ràpids i més encertats que els gallecs.

La victòria, que podria semblar fàcil tenint en compte el marcador, és també una petita trampa per als catalans, ja que perilla que es confiïn en excés de cara a la tornada. "L'equip està mentalitzat. No hi ha perill en aquest aspecte. Tots viatgen a Vigo amb la mentalització que la final es disputa a un únic partit, que la renda no s'ha de tenir en compte", asseguren des del club, que també afegeixen que el triomf "lluny de distreure va ser una injecció de moral molt important per als jugadors més joves".

stats