Rugbi
Esports 01/06/2014

El Sant Cugat pot viatjar a Vigo amb una renda generosa (29-10)

El conjunt vallesà guanya amb comoditat el primer partit de la repesca i d'aquí set dies haurà de defensar l'avantatge per pujar a la Divisió d'Honor

BarcelonaEl somni de tenir tres equips catalans a la Divisió d'Honor és una mica més a prop. El CR Sant Cugat ha derrotat l'Universitat de Vigo en el partit d'anada de la repesca (29-10) i ara haurà de defensar aquesta renda a terres gallegues, la setmana vinent. Si els catalans ho aconsegueixen pujaran de categoria, i acompanyaran el Barça i la Santboiana a la DH.

El conjunt vallesà afrontava el partit amb il·lusió, tot i que fa una setmana va deixar escapar la primera oportunitat de pujar directament a la màxima categoria del rugbi estatal, en perdre a la Foixarda contra el Barça la final del 'play-off' d'ascens. Semblava que aquest cop anímic podia pesar sobre els jugadors del StQ, però en realitat ha estat tot el contrari.

Malgrat el calendari atapeït de partits i el fet de jugar contra un Vigo que portava un mes preparant l'enfrontament, el CR Sant Cugat ha sortit a per totes i ha dominat el partit des del principi. Només al final, quan els gallecs intentaven retallar distàncies a la desesperada, ha perillat un marcador que permet ser optimista de cara al partit de tornada, tot i que sense llançar les campanes al vol.

Després d'un cop de càstig fallat per banda han arribat les anotacions. Juan Sorrequieta ha fet la primera marca per al Sant Cugat, al minut 20, i Pol Pla ha pogut fer el segon amb una autopassada amb el peu que ell mateix ha completat sota pals. Abans de la mitja hora, el marcador era de 12-0 per als catalans.

L'equip de Vigo ha pogut retallar distàncies mínimament amb un cop de càstig al minut 36, tot i que al 38' Bruno Granell ha tornat a donar avantatge als locals, que marxaven al descans amb 19-3 a favor.

L'única pega per als locals ha estat que Gaby Pugliese ha vist la targeta groga abans de la mitja part i el StQ ha jugat els primers deu minuts de la represa amb inferioritat. Però gairebé no ho han notat els homes de Jordi Justícia, que lluny de fer-se enrere han continuat jugant al màxim i han aconseguit el quart assaig, obra de Juan Losasa (26-3).

La Universitat de Vigo ha reaccionat de seguida i al minut 50 ha pogut creuar per primer cop la línia de marca (26-10), amb un assaig que semblava donar oxigen als gallecs, que sortien de la cova per eixugar distàncies. Però no ho aconseguirien, en bona part per la magnífica tasca defensiva del Sant Cugat, solidari i atent al llarg dels 80 minuts de partit. No només això, també ha pogut ampliar una mica més l'avantatge a l'equador del segon temps gràcies a un cop de càstig que ha situat el 29-10 definitiu.