RUGBI
Esports 10/04/2016

La Santboiana s'estimba al camp del cuer i baixa fins al cinquè lloc (31-13)

El conjunt del Baix Llobregat perd el control del partit a la segona meitat i completa una mala jornada per als catalans després de la derrota del Barça

M.m.
Imatge del Santboiana-Pozuelo de la primera volta

BarcelonaJornada per oblidar per als conjunts catalans de la Divisió d'Honor de rugbi. Si el dissabte el Barça perdia a casa i deia adéu a les remotes opcions de 'play-off', la Santboiana no ha pogut superar aquest diumenge el cuer i ha baixat fins al cinquè lloc.

Pozuelo 31 - 13 Santboiana

Semblava que havia de ser un partit assequible per a la Santboiana, per la diferència de potencial respecte del CRC Pozeuelo, que és últim i lluita per evitar el descens. Però els madrilenys han donat la sorpresa i s'han imposat per (31-13).

Els del Baix Llobregat només han plantat cara a la primera meitat, en què el marcador ha estat ajustat fins al darrer minut. Ha estat llavors que el Pozuelo ha aconseguit un assaig que els distanciava en el marcador i situava el 16-8 amb què s'arribava al descans.

A la represa, la Santboiana ha intentat mantenir el tipus i dominar el joc, però s'ha trobat amb una defensa molt forta dels locals i un atac ràpid que ha fet estralls al XV català. El Pozuelo ha aconseguit tres marques més i ha obtingut el 'bonus', mentre que els visitants tan sols han creuat un cop la línia de marca, just quan jugaven amb superioritat numèrica.

Rubén Sanz i Afa Tauli han estat els autors de les marques de la Santboiana, als quals cal afegir tres punts de càstig obtinguts per Casey. Un marcador insuficient que fa que els homes de Michael Broad caiguin fins al cinquè lloc, superats pel Cisneros, i es compliquin el factor camp en l'eliminatòria de quarts de final del 'play-off'.

Barça 24 - 41 Cisneros

Els blaugranes, per la seva banda, afrontaven un partit gairebé de tràmit contra el Cisneros. El Barça havia certificat la setmana anterior la permanència i només tenia alguna opció de colar-se al sisè lloc i entrar al 'play-off' per al títol. Però en el partit de dissabte, els de Ricardo Martinena no van tenir opció contra un rival que busca el factor camp en els quarts de final.

I això que el Barça va aconseguir marxar al descans amb avantatge parcial de 16-10, gràcies a un assaig de Juan Pablo García i a l'efectivitat en els xuts a pals de Noel Marx. Però a la represa tot va ser diferent. Els locals tan sols van anotar amb un assaig de Felipe Martínez i un cop de Noel, mentre que el Cisneros es va exhibir amb quatre assajos transformats que li asseguraven, a més a més, la bonificació ofensiva.

Queden dues jornades per acabar la fase regular. Dos partits en què la Santboiana jugarà a casa contra el Getxo i anirà a Valladolid per enfrontar-se amb el Salvador, mentre que el Barça visitarà primer el Gernika i tancarà la lliga rebent el líder, el VRAC.