Rugbi
Esports 25/01/2014

La Santboiana torna a la competició contra l'Hernani (12 h)

El conjunt català, que no ha fet una bona primera volta de la Lliga, es marca el repte d'acabar la fase regular en posició de 'play-off'

Martí Molina
2 min
Imatge del partit entre l'Atlètic de Madrid i la Santboiana / AT. MADRID

BarcelonaDesprés d'una primera part de lliga complicada, amb només dues victòries en dotze partits, la Santboiana enceta el 2014 al Baldiri Aleu i contra l'Herani (12 h). El primer dels partits d'aquest any en què el club degà del rugbi català es marca el repte, no només de capgirar la dinàmica, sinó també d'entrar al 'play-off' per al títol.

El club torna a jugar més d'un mes després, fet que preocupa l'entrenador Lewis Williams, ja que amb la falta de ritme de competició es poden repetir alguns dels errors de precisió en el primer tram de la lliga que s'havien minimitzat en els enfrontaments posteriors. Per contra, la Santboiana confia que amb el descans i els entrenaments que han pogut fer els jugadors millorin altres aspectes del joc que tampoc no acabaven de funcionar a l'inici.

La 'Baby Santboiana', formada per jugadors molt joves i que van guanyant experiència de manera gradual amb el pas dels partits, encara no ha pogut recuperar els lesionats de llarga durada, tot i que s'ha assegurat la incorporació de dos jugadors fins a final de temporada: el neozelandès Matenga Baker i Fangatapu Apikotoa, provinent de Tonga.

El primer ja s'entrena amb l'equip, té 23 anys i juga de 7 i de 8, tot i que darrerament se situa al centre. Baker es caracteritza per la seva potència física i habilitat tècnica, i ja fa dies que s'entrena amb el grup i serà titular aquest diumenge contra l'Hernani.

Més complicada ha estat l'arribada de Fangatapu, que per culpa d'un tifó ha vist com es retardava més del previst el seu visat. Tot i això, ja està viatjant cap a Sant Boi i arribarà a la capital catalana del rugbi aquest diumenge a la tarda. El jugador, de 30 anys, pot jugar en diversos llocs de la línia (normalment ocupa la posició d'obertura). Jugador de la selecció de Tonga, va disputar el novembre passat un partit contra França a l'Stade de France i un contra Gal·les al Millennium Stadium.

Per a aquest diumenge, la Santboiana prepara una festa al Baldiri Aleu per tal d'aconseguir que l'estadi estigui el màxim de ple possible per donar suport als jugadors, que fa dos mesos que no juguen al seu camp. Per a aquest diumenge s'han preparat activitats infantils prèvies al partit i una botifarrada popular un cop s'acabi.

stats