Rugbi
Esports 26/01/2014

La Santboiana treu l'orgull i derrota l'Hernani (34-15)

Els de Lewis Williams sumen el punt de bonificació ofensiva a l'últim minut i atrapa el conjunt basc a la classificació

Matenga Baker, al centre, ha debutat amb la Santboiana contra l'Hernani / EDU ROIS

Sant BoiVictòria d'orgull de la UE Santboiana contra l'Hernani per 34-15. Un triomf amb bonificació inclosa que permet al degà del rugbi atrapar el conjunt basc a la classificació i, malgrat mantenir-se en penúltima posició a la taula, demostrar que en aquesta segona volta de la Lliga té moltes coses per dir.

Aquest diumenge el Baldiri Aleu tornava a presentar un bon aspecte per presenciar un partit de rugbi que no ha estat especialment lluit, però sí lluitat i amb emoció fins al final. Un mes i mig després, el conjunt de Sant Boi tornava a competir i ho ha fet amb molt de coratge i, també, el punt de sort que va faltar a la primera volta, que va acabar amb tan sols dues victòries dels catalans.

La falta de ritme competitiu s'ha notat de seguida, ja que l'enfrontament ha estat marcat per la imprecisió en les passades, els errors de col·locació i les ocasions de marca desaprofitades. Al primer temps han perdonat els catalans i a la represa els errors han vingut per part basca. Al final, però, cinc punts al sarró d'una Santboiana necessitada de victòries i que permet apujar la moral a uns jugadors molt joves que no acabaven de trobar recompensa a l'esforç fet en els partits anteriors. "Ja era hora c... Entrenar i entrenar per només perdre", comentava un d'ells en el tercer temps.

El partit s'ha posat de cara per la Santboiana, que ha obert el marcador amb una marca matinera d'Afa Tauli que ha transformat Marcos Puig. El jugador neozelandès tornava a jugar després dels quatre partits de suspensió i ha estat una de les peces claus del conjunt català, conjuntament amb el seu compatriota Matenga Baker, fitxat aquest hivern i que ha debutat amb l'equip de Sant Boi.

Els locals haguessin pogut ampliar l'avantatge amb arribades força clares però qui ha aconseguit l'empat ha estat l'Hernani, al minut 23. A partir d'aquí s'ha vist un joc travat, un cop de càstig transformat per banda i una marca a última hora de Matenca, culminant un bon contraatac dels locals. Marcos Puig, impecable en els xuts, no ha perdonat i ha situat el 17-10 al descans.

A la represa s'han torçat les coses per la Santboiana, que ha vist perillar el triomf en el primer quart d'hora. Youri Petit ha vist la targeta groga (45') i en aquests deu minuts posteriors l'Hernani ha pogut jugar a camp visitant i creuar la línia de marca amb una jugada individual. Sortosament per als de Sant Boi, el rival no ha transformat el xut posterior (17-15). Han estat els millors minuts de l'Hernani, que també ha tingut dos contraatacs individuals per marcar però que han estat errats de manera incomprensible.

Quan Petit ha tornat a la gespa i, després, quan Fede González ha entrat al minut 60, s'ha vist la millor versió dels de Sant Boi. A diferència d'altres enfrontaments, l'equip no ha especulat amb el resultat i ha fet un pas endavant. Aquesta valentia ha permès que els de Lewis Williams juguessin bona part del temps a camp contrari i poguessin ampliar l'avantatge.

Al minut 66, Fede ha transformat un cop de càstig (20-15) i al 71' ell mateix ha fet passar la pilota a la línia de marca culminant un contraatac magnífic iniciat per Afa Tauli. Amb el xut posterior, el marcador era de 27-15 i el partit semblava sentenciat, però faltava un darrer assaig per aconseguir la bonificació. I la Santboiana ha lluitat fins a aconseguir-lo.

Ha estat quan faltaven dos minuts per arribar al 80, en una acció de davantera que ha finalitzat el mateix Fede posant el 34-15 al marcador i sumant la tercera victòria dels de Sant Boi en aquesta temporada, totes elles a casa.

Després d'aquest bon inici de 2014, l'equip juga la setmana vinent a Madrid, al camp del Cisneros, sisè classificat.