L’ALTRA MIRADA
Esports 29/06/2019

La segona oportunitat de Víctor Blasco

El migcampista barceloní brilla actualment al Pacific FC de la CPL, la nova lliga professional canadenca

Francisco Virués
3 min
La segona oportunitat De Víctor Blasco

BarcelonaEl cruel món del futbol ben poques vegades dona segones oportunitats. El cas de Víctor Blasco, migcampista barceloní, n’és un exemple. Ara brilla al Pacific FC de la CPL, la nova lliga professional canadenca.

I és que el camí de Blasco, de 24 anys, no ha sigut tan fàcil com ell hauria volgut. Durant el seu curt recorregut pel futbol ha viscut més d’un entrebanc que hauria posat fi a la carrera de qualsevol jugador, però no han aconseguit que el fi migcampista es donés per vençut. La seva aventura va començar fa alguns anys, quan, mentre era al filial del Mallorca, va rebre una oportunitat gairebé impossible de rebutjar: “Va contactar amb mi Alan Koch -actual entrenador del FC Cincinnati de la MLS-, que en aquell moment era l’entrenador de l’equip de la Universitat Simon Fraser, a Vancouver, per oferir-me cinc anys de beca pagada”, explica. “Coincidia amb la crisi a Espanya, jo no parlava anglès i tampoc he sigut mai brillant en els estudis, per la qual cosa resultava una oportunitat molt bona per a mi, sobretot per la possibilitat d’acabar a la MLS”.

Malgrat això, la possibilitat de compaginar els estudis i el futbol amb una beca en una de les universitats més importants del Canadà se li va escapar dels dits quan ja ho tenia tot preparat. El problema va ser l’examen d’accés: “Vaig fer un examen d’anglès i no vaig aconseguir el nivell adequat per entrar en una universitat potent, així que vaig acabar anant a una universitat més petita, la de Vancouver Island”.

Blasco, doncs, va volar cap al Canadà sense l’oportunitat que tant desitjava. Però quan menys s’ho esperava se li va obrir una altra porta: la possibilitat de jugar per al filial dels Vancouver Whitecaps, de la MLS. “Vaig estar-me a Vancouver un any jugant amb el filial. L’any següent vaig signar un nou contracte i vaig fer tota la pretemporada amb el primer equip. Tenia molt clar que volia pujar aviat”. De nou la il·lusió i de nou la caiguda. I és que el Víctor va arribar a debutar a la MLS davant els Seattle Sounders el 2015: “Gairebé ho tenia a tocar”. Però llavors va passar una cosa que el va tornar a allunyar del somni. “Era molt jove, vaig cometre uns quants errors i al final hi va haver coses que van fer que m’acomiadessin dels Whitecaps”, afirma. Segons el comunicat del club en el seu moment, per una “violació del codi de conducta de l’equip”. D’aquesta manera, va passar d’anar a una gran universitat amb una beca completa a aterrar a una de petita, i de gairebé jugar a la MLS a quedar-ne fora. La caiguda va ser duríssima. “Vaig decidir allunyar-me del futbol, va ser un cop dur”, confessa ara.

Amb 22 anys va tornar a la universitat, però sense la possibilitat de jugar per les normes universitàries que impedeixen fer-ho una vegada ja has sigut professional. Llavors, quan tot semblava perdut, va arribar una nova oportunitat: “Van contactar amb mi James Merriman i Rob Friend, l’entrenador assistent i el copropietari del Pacific FC. Tots dos em coneixien dels Whitecaps. Els agradava el meu estil de joc, coneixien el meu cas i em van donar suport amb una segona oportunitat al Pacific”.

Ara mateix, Blasco és una de les estrelles de l’acabada de crear CPL, que compta amb set equips al Canadà, i ha recuperat la il·lusió pel futbol. “Encara soc jove, tinc 24 anys, i confio plenament que encara hi soc a temps”, diu. És totalment conscient que pot ser que no hi hagi més oportunitats en el futur: “A poc a poc estic recuperant sensacions, torno a sentir-me futbolista i agafo aquesta oportunitat amb les dues mans, amb moltes ganes. Tinc ganes de continuar creixent i tornar a sentir-me futbolista”.

Malgrat el que es pugui pensar des de fora, Blasco afirma que l’ha sorprès el nivell que hi ha a la CPL. “L’any que ve es duplicaran els pressupostos dels equips, hi haurà més inversió. El Canadà és un país que aconsegueix qualsevol cosa que es proposa, i aquest és l’objectiu actual”, conclou.

stats