WATERPOLO
Esports 25/07/2019

La selecció espanyola de waterpolo supera Croàcia (6-5) i lluitarà per l'or contra Itàlia

Per primer cop en la història els dos combinats espanyols, tant el masculí com el femení, arriben a la final del Mundial

Nuria García
David Martín dona ordres als seus jugadors durant la semifinal del Mundial contra Croàcia

BarcelonaLa selecció espanyola masculina de waterpolo ha aconseguit classificar-se per a la final del Mundial de Gwangju després de superar Croàcia en les semifinals (6-5). Així, per primer cop en la història, els dos combinats espanyols, tant el masculí com el femení, jugaran la final del Campionat del Món. Com va passar amb les de Miki Oca, els de David Martín també han obtingut el bitllet per disputar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Espectaculars en defensa, els espanyols no han donat opcions als croats, que han tingut un percentatge d'encert de tan sols un 18% (5 gols de 28 intents). La selecció espanyola, que ha guanyat els dos primers quarts pel mateix resultat (2-1), ha arribat 4-2 al descans. El tercer quart ha servit per marcar diferències (parcial de 2-0), tot i que en el quart i definitiu quart Croàcia ha retallat distàncies en el marcador amb tres gols, per cap dels espanyols.

Per part d'Espanya, els golejadors del partit han sigut Blau Mallarach (2), Felipe Perrone, Roger Tahull, Alberto Munarriz i Álvaro Granados, que ha aconseguit l'últim gol del compte espanyol de penal.

La selecció espanyola s'enfrontarà a Itàlia, que ha guanyat Hongria (10-12), en una final que es disputarà el pròxim dissabte a les 11:30 hores. Els dos conjunts s'enfrontaran per tercera vegada en una final de qualsevol competició, amb doble victòria italiana -Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i Mundial de Roma 1994-.