BARÇA
Esports 25/06/2019

Una setmana per buidar el vestidor de suplents

El Barça encara no ha venut cap jugador, tot i que necessita fer-ho

i
Toni Padilla
3 min
Una setmana per buidar  el vestidor de suplents

BarcelonaDins del Barça es parla de “diferents operacions a punt de tancar-se”, però de moment encara no se n’ha tancat cap. I és ben cert que algunes estan molt ben encaminades -com l’intercanvi de porters amb el València-, però quan falta menys d’una setmana per al tancament oficial de la temporada 2018/19, l’últim dia de juny, el Barça encara no ha aconseguit vendre els jugadors necessaris per equilibrar del tot el seu exercici econòmic. El Barça necessita ingressar uns 70 milions d’euros aquests pròxims dies, ja que en el pressupost de la temporada va autoimposar-se ingressar 130 milions d’euros en traspassos, una xifra que ja s’ha vist reduïda amb operacions com les de Paulinho Becerra, Yerry Mina o Paco Alcácer.

El Barça necessita vendre per equilibrar econòmicament el pressupost. I per fer espai, de passada, per als nous jugadors. Si el club vol fitxar grans estrelles, necessita alliberar sous. Qui ja ha marxat són els dos jugadors que van arribar cedits al gener, operacions que no van funcionar gaire bé. Kevin-Prince Boateng tornarà al Sassuolo italià, i Jeison Murillo al València. Tampoc tornarà un Thomas Vermaelen que acaba contracte i està buscant un nou equip, amb ofertes de Bèlgica i Grècia. En aquests casos, però, el Barça només deixa de pagar sous, ja que els futbolistes abandonen la disciplina blaugrana sense que hi hagi traspàs.

En principi, aquesta última setmana de juny servirà per vendre futbolistes sense lloc a l’equip inicial. Homes que han jugat cedits o que han gaudit de poc protagonisme. Malgrat que la idea de la direcció esportiva és acceptar ofertes per jugadors com Coutinho, Umtiti o Rakitic, el futur d’aquests jugadors segurament es decidirà al juliol o a l’agost. Coutinho, de fet, està jugant la Copa Amèrica, i el Barça confia que el seu preu augmenti amb una bona actuació. Umtiti té poques ofertes. Rakitic sí que en té, però el club vol estar segur d’acceptar la millor oferta, sense descartar la possibilitat d’incloure aquests jugadors en operacions més ambicioses com el possible fitxatge de Neymar.

Els pròxims dies, des del club afronten amb optimisme la possibilitat de vendre André Gomes a l’Everton, per exemple. La idea és aconseguir que el club de Liverpool pagui entre 25 i 30 milions d’euros per un futbolista que ja ha jugat cedit aquesta temporada a l’equip de Goodison Park, on ha encaixat bastant bé. L’Everton vol pagar uns 20 milions, però el Barça confia en treure uns 25 milions en una operació que s’hauria de fer oficial aviat. La direcció esportiva del club, de fet, confiava en tancar aquesta operació a finals de la setmana passada, però no ho va aconseguir.

Intercanvi de porters

La setmana passada també semblava tancada del tot la negociació amb el València per enviar Jasper Cillessen a Mestalla a canvi de fer aterrar el brasiler Neto al Camp Nou. Tant el València com el Barça veuen amb bons ulls canviar de porters. A l’intercanvi s’hi sumarien 30 milions d’euros que pagaria el València al Barça, i que han de permetre als dos clubs equilibrar els exercicis econòmics. Inicialment la idea era guanyar més diners per Cillessen, que té una clàusula de rescissió de 60 milions, però cap club sembla disposat a pagar aquesta xifra. Les converses s’han anat allargant perquè els representants dels dos porters han afegit condicions a l’operació, però si no fos per això la negociació s’hauria tancat aviat. Els dos clubs necessiten que sigui abans de diumenge que ve.

El València, de fet, és el club que podria donar sortida a més jugadors, ja que podria ser el destí també de Rafinha i Denis Suárez. En canvi, oficialment no es volen vendre suplents com el portuguès Nelson Semedo o el brasiler Malcom. Però si arriben bones ofertes econòmiques per aquests jugadors el Barça els obriria la porta.

També s’ajorna la possibilitat de vendre el lateral maresmenc Marc Cucurella, que aquesta temporada ha jugat cedit a l’Eibar. El rendiment de Cucurella a l’equip basc ha sigut excel·lent, especialment des del moment que el tècnic José Luís Mendilibar el va ressituar com a extrem -tot i que ell venia de jugar de lateral al Barça B-. L’Eibar va executar una opció de compra que tenia per fitxar Cucurella per dos milions, però la idea del Barça és pagar quatre milions per recuperar-lo -opció que tenien inclosa en el contracte de cessió- i tornar-lo a vendre per una xifra superior a un club anglès o alemany. De moment, però, com que encara no s’ha pactat cap sortida a l’estranger tampoc es pot recomprar el jugador -que, oficialment, segueix sent propietat de l’Eibar.

stats