RCD Espanyol
Esports 26/08/2021

Son Moix posa a prova l’olfacte de l’Espanyol

Loren Morón debutarà en una convocatòria l’endemà de la seva presentació

i
Roger Requena
3 min
Puado va ser l'autor d'un dels gols del triomf de l'Espanyol a Son Moix el curs passat

Son Moix posarà a prova aquest divendres (20 h, M. LaLiga) l’atac més prolífic dels últims sis anys a Segona, el d’un Espanyol que visitarà el Mallorca sense Wu Lei, convocat amb la selecció xinesa, però amb la novetat de Loren Morón. El flamant nou davanter de l'Espanyol formarà part de l'expedició que viatjarà aquest divendres al matí cap a Palma després d'haver completat un únic entrenament amb la resta del grup. Vicente Moreno el veu apte per competir i no es descarta que tingui minuts a la segona meitat. La resta de la setmana havia format part de la dinàmica de treball habitual del Betis. 

Després d’arrencar el curs amb dos empats, davant de l’Osasuna i del Vila-real, que van deixar un regust més dolç que agre, els blanc-i-blaus volen estrenar el seu caseller de triomfs en un estadi on van guanyar el curs passat (1-2) gràcies a dos gols de Puado i Dimata. Dos davanters que apunten a repetir titularitat després del bon partit completat contra el Vila-real i del bon tram final de curs que van protagonitzar la temporada passada. Lluny de pugnar per una plaça com a acompanyants de Raúl de Tomás en atac, tots dos han demostrat ser compatibles en un 4-4-2 que aquest any podria ser el dibuix de referència de Vicente Moreno, que el curs passat va optar majoritàriament pel 4-2-3-1. 

Encaixar els nombrosos puntes de què disposa amb altres jugadors ofensius com Embarba, Melamed o Melendo serà un gran repte per a un Vicente Moreno poc partidari a renunciar a l’equilibri defensiu de l’equip. Qui jugui a dalt sap que també ha de pencar en defensa. El preparador blanc-i-blau celebra disposar d'un ampli ventall d’opcions ofensives: “Els de dalt són complets. Qualsevol pot jugar amb un altre al seu costat. És un tema d’ocupació d’espais. Són jugadors de referència que poden jugar d’esquena, de nou o a la banda”. 

L’arribada de Loren Morón aportarà nous registres a un Espanyol que acumula 19 xuts (dels quals només sis a porteria) en les primeres dues jornades, però que és un dels sis equips que encara no saben què és marcar en aquesta Lliga.

L’agraïment de Moreno cap al Mallorca

La visita de l’Espanyol a Mallorca no serà un partit qualsevol per a Vicente Moreno, que va viure dos ascensos i un descens al capdavant del conjunt balear. L’actual tècnic blanc-i-blau ha defugit referir-se a la polèmica generada pel seu fitxatge per a l’Espanyol i s’ha mostrat agraït amb el tracte que va rebre del club, dels jugadors i de l’afició del Mallorca durant la seva estada a Son Moix. “Tornar-hi sempre és un plaer i un motiu d’alegria. Sempre serà un partit especial per a mi. Li tinc molt d'afecte a la part de la plantilla que es manté de la meva etapa, al club i a la ciutat, que em van tractar molt bé”, ha reconegut a la prèvia del partit. 

Serà la primera vegada que el públic de Son Moix podrà veure en directe Vicente Moreno des que va marxar a l’Espanyol, ja que el partit del curs passat a Segona va disputar-se a porta tancada degut a la pandèmia. En les últimes hores, s’han registrat llargues cues per recollir entrades per assistir a un partit que podrà acollir prop de 8.700 espectadors locals, l’equivalent al 40% de l’aforament total. 

stats