L’Spar Citylift Girona frega l’èpica (63-65)

Mendy, màxima anotadora amb 25 punts, va errar el triple que hauria donat el triomf

Jordi Bofill
Andusic, lluitant per la pilota

GironaTot es va decidir en uns últims segons frenètics que no van fer possible la victòria d'un Spar Citylift Girona que va caure amb el cap ben alt contra l’Asvel a l’Eurolliga (63-65), després de superar un munt d’obstacles i tenir la cistella guanyadora a l’abast. Amb aquesta derrota, baixa al penúltim lloc de la classificació del grup.

Frenar Ciak, autora de 6 dels primers 8 punts de l’Asvel, era la tasca marcada en vermell per les gironines, que sense Coulibaly –amb una ferida a l’ull– van haver d’explotar la definició d’equip al seu màxim. Malgrat no començar bé (5-10), res va fer disminuir les opcions d’un vestidor que es multiplica quan té dificultats. Araújo, tota rauxa, va ser la primera a incentivar Fontajau, que va regalar una ovació de les grans a la seva filla predilecta, Marta Xargay, quan va debutar.

La solidaritat va fer possible superar el primer tràngol: un triple de Rosó i una cistella d’Elonu deixaven una mínima diferència (11-14) que entre Mendy i Vasic s’encarregaven de capgirar (18-16). A la pintura els maldecaps van continuar –el rebot era visitant–, però com a mínim Ciak ja no es movia amb la mateixa facilitat del principi. Xargay, amb una cistella des de la distància i una recuperació, demostrava que tornar a casa li prova de meravella, i Mendy, amb una acció de contraatac, donaven un cop d’autoritat al descans (29-23).

L’Spar Citylift Girona no va aixecar el peu de l’accelerador i Mendy, amb 8 punts consecutius, va seguir fent de les seves (39-29) en els millors minuts de l’equip. Les franceses, però, sempre van trobar resposta i Clark i Johannes presumien d’efectivitat per contrarestar les forces (43-42). El duel era tot un combat de boxa en què Mendy i Clark, que van acabar amb 25 i 18 punts, volien noquejar les rivals, arribant a l'últim quart amb 52-55.

Qui va emergir, però, va ser Tanqueray, amb dos triples del no-res que no van amargar la lluïdesa amb què les jugadores d’Eric Surís viatgen per l’Eurolliga. Perquè, lluny de rendir-se, Vasic i Elonu van donar una esperança (63-65) que no es va acabar de materialitzar perquè Mendy va fallar el triple final que hauria donat la victòria.

El Cadí fa història a l’Eurocup

El Cadí La Seu continua fent més gran el somni europeu i va confirmar la seva classificació per als setzens de final de l’Eurocup, defensant sòlidament el resultat del primer partit per desfer-se del Basket Hema (63-72). Sydney Wiese, amb 20 punts, va liderar una nova nit històrica per les catalanes.