Tenis

Rafa Nadal torna a caure i es perdrà l'Open d'Austràlia

El manacorí té una lesió muscular i no podrà disputar el primer Grand Slam de la temporada tenística

ARA
2 min
Rafa Nadal, durant una roda de premsa a Brisbane

BarcelonaRes semblava que pogués enterbolir el retorn a les pistes de Rafa Nadal després de gairebé un any quan dimarts va guanyar de forma contundent a l'austríac Dominic Thiem a la primera ronda del Torneig de Brisbane. Encara menys quan dimecres es va imposar, també amb facilitat, a l'australià Jason Kubler a la segona ronda. Però dijous tot es va espatllar. En el segon set dels quarts de final davant el també australià Jordan Thompson, va tenir tres pilotes de partit que va desaprofitar després de notar les primeres molèsties, la zona que el va tenir exiliat de les pistes. I en el tercer, va necessitar assistència mèdica i va caure eliminat. Avui Nadal ha anunciat a les seves xarxes socials que pateix una lesió muscular que no li permetrà disputar el primer Grand Slam de la temporada, l'Open d'Austràlia, que començarà el 14 de gener.

Nadal, que farà 38 anys al juny, torna a caure després de només haver disputat tres partits. "Durant el meu últim partit a Brisbane vaig tenir un petit problema en un múscul que, com sabeu, em va preocupar. Un cop vaig arribar a Melbourne em vaig fer una ressonància magnètica i vam descobrir que tinc un microtrencament en un múscul. Per sort, no és a la mateixa part on vaig tenir la lesió, i això és una bona notícia", ha explicat el vencedor de 22 Grand Slams. "Ara mateix no estic preparat per competir al màxim nivell d'exigència en partits de cinc sets [la durada dels enfrontaments a l'Open d'Austràlia]. Torno a Espanya per veure el meu metge, rebre tractament i descansar", ha afegit.

De totes maneres, Nadal és optimista: "He treballat molt durant l'any per tornar i, com sempre he dit, el meu objectiu és arribar al meu millor nivell d'aquí tres mesos. Malgrat la trista notícia de no poder jugar davant la increïble afició de Melbourne [on es disputa l'Open d'Austràlia], la situació no és del tot dolenta i tots continuem sent positius amb l'evolució de la temporada". A ningú se li escapa que la gran cita marcada amb vermell al calendari de Nadal és Roland Garros, el Grand Slam que ha guanyat 14 vegades i que es disputarà a partir del 20 de maig. "Tenia moltes ganes de jugar aquí a Austràlia i he tingut l'oportunitat de jugar uns quants partits que m'han fet molt feliç i ser positiu. Gràcies a tots pel suport i fins aviat!", ha finalitzat el seu missatge a les xarxes socials.

stats