TENIS
Esports 27/04/2019

Thiem barra el pas a Nadal i jugarà la final del Godó contra Medvédev

L'austríac s'ha imposat en dos sets (6-4 i 6-4) i disputarà la seva segona final a Barcelona

M.m.
2 min
Rafa Nadal, lamentant un punt perdut contra Dominic Thiem

BarcelonaHa saltat la sorpresa al Godó. Rafa Nadal, onze cops campió i favorit per guanyar una vegada més el títol a Barcelona, no jugarà la final. Domiic Thiem ha barrat el pas del manacorí a les semifinals, on s'ha imposat en dos sets (6-4 i 6-4). D'aquesta manera, l'austríac jugarà el títol contra el rus Daniil Medvédev. Serà una final inèdita a l'Open Banc Sabadell.

Thiem ha portat sempre la iniciativa del partit contra un Rafa Nadal incòmode, sobretot en el seu servei, on ha comès fins a cinc dobles faltes.Uns errors que han acabat sent decisius. Mentre el manacorí ha tingut 12 pilotes de trencament en contra -n'ha salvat 10 però n'ha perdut dos-, Thiem tan sols n'ha tingut tres en contra, amb 5-4 en contra la segon set: l'austríac ha passat del 0-40 a guanyar el joc. I el partit.

D'aquesta manera, Dominic Thiem accedeix per segona vegada a la final del Godó i a més es pren la revenja contra Rafa Nadal, el seu botxí a la final del 2017. Ara jugarà contra Daniïl Medvédev, que s'ha imposat a Kei Nishikori, dues vegades vencedor a Barcelona.

Medvédev, l'altre finalista

El tenista rus, de 23 anys, ha acabat guanyant en tres sets (6-4, 3-6 i 7-5) després d'un partit extremadament igualat però que sempre ha estat lleugerament a favor de Medvédev, que està completant un Godó per emmarcar i que fins ara només havia cedit un sol set, en el partit inicial contra Albert Ramos. Medvédev, que habitualment aposta per un tenis defensiu, ha sabut aguantar els cops de Nishikori i fer perdre els nervis al jugador japonès, que ha protestat sense èxit algunes decisions del jutge de línia.

A Nishikori no li ha servit de res empatar el partit al segon set. Al tercer i definitiu, ha acabat cedint. Ho ha fet perdent el dotzè joc, amb 6-5 en contra, quan semblava que el partit es decidiria al 'tie break'. Però Medvédev, sòlid en el seu servei i intel·ligent restant, ha aconseguit el trencament per guanyar el partit i assegurar-se un lloc a la gran final, on buscarà el seu cinquè títol a l'ATP. Un d'ells aconseguit, precisament, contra Nishikori, a la final de Tòquio del 2018.

stats