Més esports
Esports 22/01/2014

La Titan Desert, un escenari per aprendre a conèixer l'autisme

Tres amics participaran a una de les proves ciclistes més exigents del món per donar a conèixer l'Associació APRENEM, que treballa per la integració de persones amb aquest trastorn

àlex Galera
1 min
Els tres membres de l'equip APRENEM, entrenant / TWITTER

BarcelonaUn grup d'amics format pel Juan Carlos Ávalos, l'Iván Tomás i el Manuel Ayala participaran aquest mes de maig a la Titan Desert amb l'objectiu de donar a conèixer l'Associació APRENEM, un organisme que treballa per la integració de les persones amb Trastorns de l'Especte Autista nascut l'any 2006.

A més, tots tres, que s'inscriuran en la categoria per equips de tres corredors, també volen obtenir fons per ajudar als nens i nenes que pateixen aquest trastorn i per portar endavant el projecte 'Construïm Capacitat', que pretén aconseguir la inclusió educativa a l'escola ordinària.

Per poder assolir aquesta fita i acabar la cursa amb el nom de l'associació a l'esquena, el Juan Carlos, l'Iván i el Manuel necessiten finançament. Ara per ara, ja han cobert gairebé el 85% del pressupost que necessiten per disputar la prova, tot i que encara es pot seguir donant suport a aquesta iniciativa mitjançant la plataforma Migranitodearena.org.

La Titan Desert és una de les competicions ciclistes més exigents i dures del món. Aquesta cursa, basada en la filosofia del Dakar, es disputa durant sis dies (del 27 d'abril al 2 de maig) al desert del Sàhara. Es caracteritza per comptar amb etapes de 100 kilòmetres o més de recorregut i per la poca senyalització existent, per la qual cosa l'orientació, la resistència i l'instint són algunes de les condicions necessàries per participar-hi.

stats